Thread: Reaper 5
View Single Post
Old 12-10-2016, 08:46 PM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Reaper 5

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Nije mi jasno zasto svi vi koji hocete da predjete na neki novi softver ocekujete da ce u njemu biti sve isto kao u starom. To je prilicno ogranicavajuce.
To nije ograničavajuće, to je naprosto besmisleno. Zašto bi iko prelazio na novi softver ako mu je stari već do jaja i zadovoljava sve njegove prohteve? Ja sam na Reaper prešao negde kod verzije 3.5 jer Vegas nije imao MIDI, a Cubase-ova automatizacija mi je bila primitivna (a važna mi je automatizacija). Elem, imao sam jasan razlog zašto tražim novu platformu i zato sam pristao na mesec dana privikavanja. Dosad nijednog trenutka nisam pomislio da sam tih mesec dana života uludo bacio, ali meni je ta promena softvera zaista bila potrebna.

Potpuno razumem one koji isprobavaju novi DAW čačkajući ga iz čiste radoznalosti, pa im se on ne dopadne na prvu loptu. Ipak, malo je bez veze iznositi opšte sudove o tome da je neki program bolji od drugog ukoliko ne poznajemo i jedan i drugi u istoj meri, pa čak i tad je to bez veze. Ljudi nisu isti, što bi reko Z.K. Cane.

Pozdrav,

Vasa