Quote:
LAMPASH instaliraj Studio One i u opcijama namesti cubase-ov keyboard shortcuts i vrlo brzo ces uci u semu, mislim da i Reaper ima tu opciju ali meni je bio isuvise konfuzan.
|
Nista kod njega nije konfuzno, cak je mnogo logicnije od ostalih DAWova. Jednostavno nisi dao sansu i nisi posvetio dovoljno vremena.
Nije mi jasno zasto svi vi koji hocete da predjete na neki novi softver ocekujete da ce u njemu biti sve isto kao u starom. To je prilicno ogranicavajuce. Robujete svojim navikama. Ja sam godinama radio u Cubaseu, a pre toga u Logicu, u vise razlicitih perioda u ProToolsu, pa u Reaperu, pa sam jedno duze vreme probavao Studio One i ko zna sta jos. Svaki put sam ulozio vreme u to da naucim da koristim sve opcije u tom softveru, a to se zna kako se radi. Uzmes lepo skines tutorijale i odvojis dva tri popodneva i gledas i sljakas. Valjda treba prvo da naucite nesto da koristite da bi mogli da odredite sta vam odgovara, a ne udjes par puta u projekat , ne mozes nesto da nadjes, nerviras se, ne odgovara ti itd. a ne pada ti napamet da se malo ozbiljnije posvetis tome.
Ovo ne pisem kao odbranu Reaperu vec sam hiljadu puta nailazio na takve komentare i razna pitanja koja su produkt lenjosti. Svi znate da koristite youtube i fala bogu tamo ima svega samo ne treba da vas mrzi.
A slazem se da je svakako lakse upaliti Studio One i ukljuciti Cubase shortcuts. Studio One je super dok recimo ne krenes da editujes multitrack bubanj u njemu. Tad pozelis da pucas sebi u glavu.
I da! Ova tema se ne zove "Zasto ne treba da koristite Reaper" ili "Meni Cubase 5 sljaka do jaja" i tome slicno nego "Reaper 5" tako da ako imate neko pitanje u vezi Reapera pitajte al stvarno batalite vise ova spamovanja. Ne razumem potrebu za tim.
Reaper je dodao u novom updateu notaciju. Da li je neko koristio i kako mu se cini? Hvala