View Single Post
Old 16-07-2016, 11:42 AM   #16
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Re: Cubase original i VST-i pitanje???

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Kupio bih novi Cubase 8.5 u radnji, pa me zanima posto on ima usb licencer, da li VST VSTi pluginovi sa pijace mogu raditi sa njim kako treba, bez chras-ova, padanja sistema, zahtevanja registracije i sl..?
Da li to vazi i za orig Cubase 7 (ako ga nadjem povoljnije)...?
Da podijelim koju misao možda ti bude od koristi:

Pored narodnog C5 imam od skoro regularan C8 Elements (najlakša verzija Cubase-a koja ne zahtijeva USB licencer za instalaciju).
Vezano za C8E
-Što se tiče stabilnosti, zaista nemam šta prigovoriti, radi ok i nisam imao za sada ni jedan problem
-Svi 64 bitni plug-in-ovi rade uredno (kako narodni tako i regularni, nije trebalo ništa ponovo registrovati i sl.)
-32 bitni, e sad, većinu plug-inova Cubase-ov bridž vidi i rade uredno, međutim, ako imaš neke matore plug-inove (kao ja) može se desiti da imaju problema sa GUI, a neke uopšte ne vidi. Ponavljam, većinu vidi, oko nekih 85 do 90% bar kod mene
-ipak, pošto sam sentimentalac i htjeo sam baš sve stare 32bitne plug-inove u 64 bitnom okruženju, uz pomoć jBridgea sam napravio folder za C8E i svi plug-inovi za sada rade uredno bez problema
-nisu za sada uočeni nikakvi paralelni problemi između narodnog C5 i C8E, oba rade regularno, ne smetaju jedan drugom
-što se tiče C++ problema, ja sam jedino imao sa par iZotope plug-inova (pisali smo o tome ovdje na forumu, bili su u pitanju iZotope Vinyl i DDLY) ali sam ih nekako ugurao u sistem, da izvineš

Last edited by Goran B; 16-07-2016 at 11:53 AM.
Goran B is offline   Reply With Quote