View Single Post
Old 28-06-2016, 05:30 PM   #3
Dino74
Junior Member

Default Re: Adaptacija (krpljenje) sobe za neko normalno slušanje

Hvala mnogo @BlasterMaster na brzom odgovoru i naravno na lijepim riječima koje su mi sada kao "vjetar u leđa" Otprilike si me pročitao šta ustvari želim da uradim. Što se tiče dodatnih radova, na to sam spreman da radim da bi sobu doveo u što pristojnije akustično stanje. Slušanje muzike u njoj bez elemenata je bilo ravno samoubistvu i tu nema ni "K" od kreativnosti. Nisam mogao boraviti u njoj duže od 1 sat Ovo što sam do sada radio, u mnogome mi je savjet dao @NLP i na tome sam mu zahvalan do neba. Meni je sada dilema, koje absorbere staviti na prve refleksije, one od 75 ili 130 kg/m3 ? Trenutno imam napravljenih 13 panela, 8 je od tvrde a 5 od mekše. Što se tiče clouda...o tome sam razmišljao i to ću naravno napraviti samo ne znam da li može doći u obzir Knauf TP50 u debljini od 2x5 cm i da cloud bude odmaknut od plafona za istu tu visinu. Difuzor ću napraviti iz razloga što mi je to dio sobe/studija koji izgleda "cool" bio to 1D ili 2D...sobi daje neki šmek. Takođe bi napomenuo da pored Knauf TP50 imam i par kvadrata mekše vune, Knauf DP-3 i Multirock u debljini od 10 cm. One su oko30 kg/m3. Ne znam gdje bi nju mogao iskoristiti jer mi bezveze stoji u radionici i smeta. Za zadnji zid mi se svidjela ona varijanta koju je uradio @Eomsy... QRD PN29 sa absorbcijom iza i dva panela pored. To bi po dimenzijama pokrilo zadnji zid ali ne i uglove gore i dole koje sigurno treba tretirati...
Dino74 is offline   Reply With Quote