Quote:
Originally Posted by VladaNS
Arture, ti radar snimači su mi ostali u izvanrednom sećanju. Čini mi se da su radili na 24/48 max (nek me neko ispravi) i da su imali ispod 100db dinamičkog opsega, ali su im konverteri zvučali brutales! I dan danas su česti u studijima. Mislim da je ovaj na kojem sam ja snimao bio radar II, kec je mislim bio 16 bitni.
|
jes vala, Radar1 jest bio brutala, mislim da je tad već Apogee pravio custom ADDA za njega. 48hhz/16bita. 2ka je posle bila revolucija, imala je čak i prikaz Wav-a na ekranu (kec je imao samo plave štrafte - gde ima nešto snimljeno), pa si editing radio već osetno brže, za razliku od keca de se moralo sve na uvo - scrubbuj do besvesti pa markiraj in i out za edit itd itd. 3x Scsi harddiskovi (svaki je bio odgovan za po 8kanala), al im je kapacitet bio komičan (mislim do 60min na svih 24ch) pa smo morali redovno (svaki put kad se menja album, ne do bog da radimo par albuma paralelno) da bekapujemo na EXABYTE data trake (8"), što je trajalo večnost, plus nije bilo 100% sigurno da će uspeti.
Ali da, sonično ta sprava i dan danas šije sve homestudio budget zvučne karte, na kom god samplerate i bit depthu da rade.