Quote:
Originally Posted by Jan
S1 mi je zgodan kad treba da radim pitch korekciju na mnogo kanala zbog Melodyne-a. U isto vreme slusam kako zvuci sa muzikom itd... Reaper mi je i dalje dobar za manje komplikovane projekte, jer sto vise efekata ubacis i sto je komplikovaniji routing to vise grafika krene da zuri u odnosu na zvuk, i utisak mi je da S1 ipak radi bolje pod opterecenjem od Reapera.
|
Ja obichno volim da sve drum samples prebacujem u battery, nekako mi lakshe da "menipulishem" dalje...
Tako da ce mi za to melodyne najvishe i trebati, a koliko sam video tu ne bi trebalo da imam problema...
mada da budem iskren, do sada ga nikada nisam koristio
Quote:
Originally Posted by Jan
Svidja mi se sto mozes recimo vu-meter da ekspandujes, i njegove neke plaginove na mikseru, tako neke fore su mi skroz kul...
|
Generalno volim sve shto je opciono, da sam primoran da uvek to mora tako, ne bi mi bash bilo zanimljivo
da to uvek vidim
Quote:
Originally Posted by Jan
VCA faderi se lakse prave recimo, selektujes trake "Add VCA Fader for selected track", u Reaperu desni klik na trake pa VCA Slave, pa na master traku pa VCA master itd trte mrte 
|
Cela ruting filozofija mislim da je extra odradjeno... bash je pojednosavljeno do maximuma...
Quote:
Originally Posted by Jan
Nije mi problem horizontalni zum, nego horizontalni skrol.
|
hmm nisam tu nishta primetio, mislio sam da si mislio na zoom... mada opet mislim da dosta toga
zavisi i od toga kako je chovek navikao da radi...
Quote:
Originally Posted by Jan
A koliko ja znam nikad nisu imali opciju da pokazuju value po traci  Kao u fazonu deviza da treba da se bavimo muzikom a ne brojkama...
|
Poverovo bi ja njima u njihovu iskrenost i brigu za muziku al shta da radimo s chinjenicom da u njihovom
tutorijalu "jedan od njih" rekao: nije mi bitno dal cu da kipujem svakako cu da stavim limiter.
jbg onda ta pricha pada u vodu xe xe plus ako na to dodash onliki broj ko vrednost reglera... (od koga se
ja stalno istripujem da je peak)... mogli su latinske nazive biljaka da stave za vrednost reglera... broj je
totalno nebitan.. ako ti tiho pojachacesh, ako je glasno smanjish... zar ne?
Kapiram i poshtujem ja taj stav, al koliko puta sami plagovi chim se uchitaju znaju da dodaju malo

Ne vidim nishta loshe u tome da se ima jedna informacija vishe... ako zatreba...
i da, chemu prikaz kompresije u mixeru?
Po chemu je to vredniji parametar za geldanje nego za slushanje... ako cemo da se vodimo prichimo
"necemo brojeve"

...video sam da i PT to ima, samo ne znam koliko sam ozbiljnu stvar propustio
ako to ne kapiram...
Quote:
Originally Posted by Jan
Ja bih voleo da mogu da konfigurisem metar da mi -12dbFS na kanalima zapravo bude 0... Od prilike mi najglasniji kanali pikuju na -12 do -10, to verovatno moze da se podesi u Reaperu, moram da proverim.
|
E to bi vec bilo genijalno!!!
Ja sam josh tishi po kanalim (-16/15) a taj deo se nalazi u "donjem domu" i na skali izmedju -12 i -24.
Pa chim pogeldam mixer sve mi deluje zalosno xe xe
Raspon izmedju -6 i 0 na kanalu bi mi bio mnogo korisniji (u toj razmari) na main out-u i bus-ovima nego na samim kanalima

Ako su vec kopirali PT, onda nisu ni ovde morali da izmishljaju toplu vodu xe xe