View Single Post
Old 16-04-2016, 05:05 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Presonus Studio One 3.2

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Kako sam ja skapirao prichu, problem se javlja samo kod nekih korisnika 3.2.1 dok je na 3.2.0 sve bilo uredu...

Nisam puno vremena proveo u S1, za sada mi vishe lezi nego repera, ono shto me bash "izludjuje" je kompletan
meters na kanalima... al to je do mene i navike na C5 (verovatno). Kontam da korisnicima PT nema nishta neobichno xe xe
Ne znam dal sam se istripovao, a jel imao S1 ikada imao opciju da pokaze peak value? (kao broj)

S`ozbirom da se na horizontalno zumiranje dosta ljudi zalilo, verovatno ce da ureda neshto i po tom pitanju.

Hm ja mislio sam da si ti i definitivno preshao na reaper?
Shto sad razmishljanje o promeni?

S1 mi je zgodan kad treba da radim pitch korekciju na mnogo kanala zbog Melodyne-a. U isto vreme slusam kako zvuci sa muzikom itd... Reaper mi je i dalje dobar za manje komplikovane projekte, jer sto vise efekata ubacis i sto je komplikovaniji routing to vise grafika krene da zuri u odnosu na zvuk, i utisak mi je da S1 ipak radi bolje pod opterecenjem od Reapera.

Svidja mi se sto mozes recimo vu-meter da ekspandujes, i njegove neke plaginove na mikseru, tako neke fore su mi skroz kul...

VCA faderi se lakse prave recimo, selektujes trake "Add VCA Fader for selected track", u Reaperu desni klik na trake pa VCA Slave, pa na master traku pa VCA master itd trte mrte

Isto mi se svidja sto ima mono i stereo traku, u reaperu je sve traka, pa moram da iskljucujem jednu granu (desno) u UI na FX-evima koji nemaju mono varijantu da ustedim procesor...

Nije mi problem horizontalni zum, nego horizontalni skrol.

A koliko ja znam nikad nisu imali opciju da pokazuju value po traci Kao u fazonu deviza da treba da se bavimo muzikom a ne brojkama... Ja bih voleo da mogu da konfigurisem metar da mi -12dbFS na kanalima zapravo bude 0... Od prilike mi najglasniji kanali pikuju na -12 do -10, to verovatno moze da se podesi u Reaperu, moram da proverim.

Last edited by Jan; 16-04-2016 at 05:08 PM.
Jan is offline   Reply With Quote