View Single Post
Old 09-03-2016, 11:12 AM   #7
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: Presonus Studio One 3.2

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
A jeste, gledao sam vec ovaj video ceo, al opet moram da kliknem neku kombinaciju dugmeta, pa da selektujem, da bih zumirao deo, pa opet kombinaciju dugmeta pa da selektujem da odzumiram i tako u krug... Svuda gubim po sekund, sekund i po, nije brzo kao middle click i pomeris se desno-levo gde hoces u momentu, kad bih ti pokazao jasno bi ti bilo koliko je to usporavanje... nema za dzabe Photoshop tu funkciju...

Cak i ovako gledajuci ponovo, opsti utisak mi je da je to sto on radi sporo.

Drugar jedan koji se kune u Pro Tools i editing u njemu jer vec dugo radi u njemu, kad je video kako se krecem i kako editujem u Reaperu samo je rekao "Ti bi bio lud kad bi menjao ovaj nacin koji imas za bilo koji drugi. Ja ti garantujem u PT-u to tako brzo ne mozes da radis"

Primera radi u Studio One, time stretch radis drzeci alt i "razvlaceci" audio, ali mozes samo s leva na desno, u Reaperu mozes u oba pravca i mnogo nekako ide vise smooth. Ako sam posle skoro 15 godina rada u Cubase-u bio jezivo brz, Reaper mi je dao dodatnu dimenziju brzine sto se editinga tice.

Dok ja kliknem CTRL+ALT i selektujem pa obradim pa opet kliknem CTRL+ALT da se odzumiram pa ako mi na ekranu nije deo koji mi treba, pa moram da povucem ruler da dodjem do njega da ga opet zumiram, ja u Reaperu izeditovah vec tonu stvari...
slazem se, editing u njemu nakon pro toolsa je malo pain in the ass i zahteva planiranje i drugaciji pristup ali je zato comping fantazija. samo jos da dodaju undo za pokrete na mixeru i malo jos da porade na stabilnosti i to je to sto se mene tice. ok fali jos stvari, ali dodace valjda i to vremenom. console shaper je fantasticna stvar ali treba dovesti mix sa njim skoro do kraja da bi cuo kakav impact ima u malim dozama. bas bas dobra stvar, bar za mene. Jedino sto zahteva malo paznje i posvecenosti ali isplati se. I koliko sam ja ukapirao filozofiju on vec radi posredno drajv na svim kanalima koji su rutovani u bus (?) u svakom slucaju sjajan update, kao da su videli moj spisak zelja
kVu is offline   Reply With Quote