Quote:
Originally Posted by Era
Mene cudi sto niko kod nas ,koja smo uzgred budi receno siromasna zemlja, nije ponudio kvalitetan analogni rek za rentiranje.Sredite kanale i rentirate kvalitetne analogne sprave poput lex,neve,pultec, itd...i ne samo to,ako odlucite da kupite neku spravu ,rentirate na par dana i vidite na cemu ste, na zapadu je to uobicajena praksa!
|
bez sve sale, ovo je odavno trebalo i kod nas da bude moguce, jer definitivno postoji market za to, ako se vec rentira ozvucenje i mixing live, zasto ne bi i ovo... na zalost (ili na srecu zavisno od ugla gledanja) moramo se zadovoljiti kad neko u oglasu opreme koju prodaje kaze > "moguca i pozeljna proba kod mene u studiju"... za to vec ide
@DaBear ne znam zasto mislis da je i kod nas drugacije, mislim jesmo balkanci, ali nismo svi zivotinje

eto, pre par meseci sam imao prilike da radim na projektu koji je zahtevao video produkciju, momci su se odlucili za rentiranje, da ne reklamiram firmu, ali su isli all-in, kad je vec veci budzet i sponzori u pitanju, i odlucilo se za rentu red kamere i par objektiva, uz to naravno i celokupna oprema, kran, tegovi, sva moguca cuda, neko bi pomislio da se film snima. pored licne karte koju si spomenuo, i osiguravajucih drustva, momci su potpisali vrlo restriktivan ugovor sa veoma utanacenim klauzulama, jer se radi o opremi koja bi cenom bila ekvivalentna jednom izuzetno dobrom vintage lancu u ovom nasem jelte audio domenu kojeg bi svako pozeleo... cak kad razlmislim, mozda i izuzetno dobrom project studiju

ja licno nisam mogao da predpostavim da su neki objektivi u startu toliko skupi, da samo telo te red kamere ide preko 10k, sto je frakcija ukupne cene... ispostavljena je racunica koja nije mala za rentu od 2 vikend dana, gde bi neko za te pare mogao da kupi solidan auto, da opremi kucu itd

ili da kupi svoju video opremu i zapocne biznis

momci su potpisali, uplatili avans, odradili sto su hteli isplatili celu sumu i dobili sve kao po ugovoru... firma koja iznajmljuje opremu, vrlo dobro posluje na teritoriji citavog balkana, vrlo unosan posao, ogromne cifre, poznate face i firme, i stalno imaju posla... pronasli zlatnu zilu bukvalno...
sad, kad bi se nasao neko da iznajmljuje i kvalitetnu studijsku opremu, vintage mikrofone i pojacala, zasto da ne, iznajmis super lanac na par dana, odsnimas sve sto si pripremio i molim lepo