View Single Post
Old 25-01-2016, 10:52 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Rod Stewart - novi album - sve ITB - kucni snimak

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

@Jan - to sto se boris sa "producentima" - stara nasa boljka...samo sto takvi miksevi ne bi prosli preko. Ako nesto ne volim, to je kad je vokal pokriven. Imam ovde ortaka iz Zagreba, radi album vec 4-5 godina (!?) jedne iste pesme presvirava i pre-aranzira-va (?) i vokala nigde nema..On svira sve (gitare, bas , bubanj i peva + snima, miksa i producira) ALI vaznije su mu gitare od pevanja (????) Balkanski mentalitet
Pa da, zato sto ga ego tera da mu se sve cuje glasno ...

A sto tice toga da je ovaj album miksan ITB, eh, odavno je prestalo da me zanima da li je ITB ili OTB... I s obzirom da se skoro nikad ne desi da ne moram da nesto ispravim, recall u mom slucaju ne bi dolazio u obzir...

Skupi i kvalitetni mikrofoni (ovo smatram najbitnijim vise razlicitih) , preampi, outboard, odnosno jednom reciju front end, naravno da, ali recall miksa (zbog kako se klijentima prdne) ne, jer ne bih mogao da im objasnim da recall moraju da plate extra i zavrsavao bi sa ljudima na ratnoj nozi, ovako ITB i milina... Mozda kasnije u zivotu dodati neki summing box za karakter, bez ikakvog prckanja sa nivoima i panovima (npr Burl Vancouver) sto prostije moguce, mada nakon slusanja par (dobro odradjenih) testova sumiranja po netu siguran sam da mi ne treba jos tih 6-7k evra troska (za konverziju i sumu)...

Last edited by Jan; 25-01-2016 at 11:00 PM.
Jan is offline   Reply With Quote