Quote:
Originally Posted by awacs
Izvinjavam se što ovo maši temu, ali moram da pitam zašto ne smiksaš tih 7-8 linija na 7-8 stereo kanala sa sve autotjunom? Ne govorim to zbog Reapera (nisam od onih koji govore da je njihov izbor DAW-a neprikosnoven) nego ne razumem zašto bi zalamao sopstveni mozak razmišljajući o 40 (jbt) kanala back vokala. Znam da nisi budala, sigurno imaš neki razlog
Pozdrav,
Vasa
|
Razumem, sta zelis da kazes, preseces, doneses odluku, ali stvarno nisam ocekivao da ce da mi se Reaper zakuca sa toliko malo efekata. Komotno sam mogao svaku liniju da eksportujem u jedan stereo, ali nisam ocekivao da cu imati problem, niti je nakon mog istrazivanja auto-tune uopste problem, on nista ne crpi fakticki, ukljucim-iskljucim tune, isto mi je opterecenje manje vise, a to su bukvalno kanali na kojima nemam nista sem auto-tune-a, processing je na zapravo na sumi svih kanala, i tu nema nista specijalnog, a ovi su mi u folderu sakriveni da ih ni ne gledam

...
Izmjeduostalog desavalo mi se da su pojedini pevaci presusali svoje demoe puta milion i da su recimo navikli da ako greskom neki vokal strci da im tako i bude, i onda tacno znaju "Ej u grupi od ovih 30 ovaj 24. si stisao, pojacaj ga" , a ova devojka insistira na svojim harmonijama... A i zaista nisam razmisljao , stavio sam ih u folder, sakrio i to je to, jes da je na svakom od njih auto-tune, al stvarno on ne pravi razliku u procesingu...
Ma mene koji je DAW ne zanima, iskreno sve mi je jedno, Reaper mi se svidja, al eto imam probleme...