View Single Post
Old 22-01-2016, 07:44 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Izvinjavam se što ovo maši temu, ali moram da pitam zašto ne smiksaš tih 7-8 linija na 7-8 stereo kanala sa sve autotjunom? Ne govorim to zbog Reapera (nisam od onih koji govore da je njihov izbor DAW-a neprikosnoven) nego ne razumem zašto bi zalamao sopstveni mozak razmišljajući o 40 (jbt) kanala back vokala. Znam da nisi budala, sigurno imaš neki razlog

Pozdrav,

Vasa

Razumem, sta zelis da kazes, preseces, doneses odluku, ali stvarno nisam ocekivao da ce da mi se Reaper zakuca sa toliko malo efekata. Komotno sam mogao svaku liniju da eksportujem u jedan stereo, ali nisam ocekivao da cu imati problem, niti je nakon mog istrazivanja auto-tune uopste problem, on nista ne crpi fakticki, ukljucim-iskljucim tune, isto mi je opterecenje manje vise, a to su bukvalno kanali na kojima nemam nista sem auto-tune-a, processing je na zapravo na sumi svih kanala, i tu nema nista specijalnog, a ovi su mi u folderu sakriveni da ih ni ne gledam ...

Izmjeduostalog desavalo mi se da su pojedini pevaci presusali svoje demoe puta milion i da su recimo navikli da ako greskom neki vokal strci da im tako i bude, i onda tacno znaju "Ej u grupi od ovih 30 ovaj 24. si stisao, pojacaj ga" , a ova devojka insistira na svojim harmonijama... A i zaista nisam razmisljao , stavio sam ih u folder, sakrio i to je to, jes da je na svakom od njih auto-tune, al stvarno on ne pravi razliku u procesingu...

Ma mene koji je DAW ne zanima, iskreno sve mi je jedno, Reaper mi se svidja, al eto imam probleme...

Last edited by Jan; 22-01-2016 at 07:48 PM.
Jan is offline   Reply With Quote