Re: Izrada absorbera
Hvala na sugestijama. Par stvari moram napomenuti. Prvo, ne živim od produkcije, ona mi je prvenstveno hobi tako da preveliko ulaganje nije opcija kao niti ušutkivanje žene. Ne oèekujem da æu srediti u potpunosti zvuk sa ovim što sam nabrojao, nadam se barem popraviti zvuènu sliku. Mix mi je veæ sada prilièno dobar i planiram se i dalje koristiti referentnim materijalima, slušalicama, autom, susjedima i ostalim pomoæima kako bih ga bolje procijenio. Znam da svaki akustièar kao i osobe koje dosta znaju po tom pitanju uvijek idu na najbolje moguæe opcije i sve ispod toga ne valja. Idemo polako ovaj put.
Ako ste pogledali sliku vidjeli ste da idem prema tome da napravim malu školjku oko svoje pozicije i nadam se da æe ta 2 absorbera pomoæi u tome. Mislio sam da æe 10cm biti dovoljno jer sam proèitao na Gearslutzu da dosta ljudi radi upravo te debljine. Sve preko 40%-50% poboljšanja na postojeæiu zvuènu sliku æu smatrati uspješnim. Trenutno želim popraviti zvuènu sliku samo na svojoj poziciji gdje sjedim i ne zamaram se zvukom u ostalom dijelu prostorije. Pjenama sam mislio malo smanjiti reverb u sobi. Do sada sam morao stavljati sluške kako bih ga dobro èuo.
Dok se ne preselim u novi stan i ne dobijem neki optimalni prostor s kojim mogu raditi što me volja, moram izvuæi maksimum iz stvari koje sam nabrojao.
|