Sve pet, bata-Dule, ali:
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pa eto i tako što se trudimo da budemo bolji u sviranju ili snimanju. To što je čovek ovde gde jeste, ne znači da to treba da ga slomi i uništi visoka merila i ideale. Što manje ljudi ima ovakav drajv da budu bolji - to društvo još više tone u kaljugu.
|
Svi se trude da budu bolji, i u Srbiji i šire. I Mimi Oro hoće da bude bolja, samo što za nju „biti bolji” znači otići još X puta do plastičnog hirurga.
Ne sećam se da li sam ovde pominjao pregovore sa Madam Piano ranih devedesetih, kad je (verovatno na nagovor svog tadašnjeg muža) htela da joj moj kum Luka i ja produciramo album. Kaže, hoće da ploča zvuči svetski. Nabrojali joj opremu u Studiju O, u kom smo tad obojica radili, i rekli joj da je tu sve osim nje i nas svetsko. Primedba joj se nije dopala, kao što joj se nije dopalo ni to što sam joj posle, preslušavajući tu ploču koju su na kraju producirali ona i Škopi (divan tip i drag kolega), a Šime miksao kod Vlade Negovanovića, rekao: „Odlično. Ovo bi svaka Mazda 626 poželela.”
Da ne bude zabune, nije mi na kraj pameti da poredim Mimi Oro i Madam Piano, poredim samo raznorazne lične kriterijume kojima ljudi spontano vole da daju nekakvu univerzalnu težinu. Dvadeset prvi vek, vreme otvorenih karata, nema više blefiranja i sakrivanja iza nekakvih akademski iskonstruisanih univerzalnh vrednosti. Možeš da kupiš Roleks na Ali Ekspresu, provaliće te po blatu na cipelama dok izlaziš iz iznajmljenog Bentlija. Na istu foru će provaliti i Steven Slate Drums kad im dođeš u zadružni dom sa četiri zvučnika i dva laptopa. Naravno da je drugo lice jednine ovde figurativno, da ni tu ne bi bilo zabune
Pozdrav,
Vasa