View Single Post
Old 30-10-2015, 12:54 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Produkcija VSTi VS AUDIO ? !!

Uh, gledam kako da ova tema ostane kanalisana, pa da pružim neko razmišljanje... A na opštu korist...

Ok, zna se da sam sličnog pristupa i stava kao što kaže Branoy...

Ajd, ja sad ispričam svoju muku, pa gde puklo...

Sličnu "bitku" vodim na sve poznatim medijima gde radim, kako privatnim, tako i državnim...

Znaš, svima puna usta nekog BBC-a...nekih novinarskih aspekata, nekih ludila...ne znam sve čega... A kompletan studio i oprema koštaju kao jedan ili dva komada opreme kod ovih... A presija 3X veća...

E sad, kažem ja lepo ljudima:

Ne sede tamo zaluđenici koji vole skupe uređaje, Engleska je majka Propagande, oni su i tehnički tvorci medija, pa i samih izraza i reči koje opisuju iste (gde sam vodio mini-rat sa lektorima na jednom javnom servisu) i debelo znaju zašto je tako, a sva tehnika i tehnologija kojom se danas igramo na različitim platformama je proizvod rada i potreba raznih službi, vojske, obaveštajaca itd... Od kompresije, raznih gejtova, ekvivalizacije, pa posle i mašte i drugih potreba da se "širi jezik, kultura itd" zarad kojekakvih interesa... A valjda je jasno šta to znači poslednjih 50-60-70 godina...

E sad, da ne idem u preširok rakurs, sve što kažete ima aspekte odnosa globalne propasti muzičke inspiracije kroz prizmu kratkotrajnog roka upotrebe današnje muzike.

E jbg, sad se, što Vasa kaže "rasrah"...ali ako ponovo pročitate...zaista mislim tako.

Dakle, DA, postoji pravo čoveka da želi kvalitet u izvedbi, a opet, silazna statističko kvalitativna linija tera na preispitivanje.

Samo da podsetim da su verovatno svi relevantni muzički kritičari doživljavali proliv na sve otvore tokom 60-ih i kasnije na "popularnu" muziku, pa se ni mi danas ne razlikujemo u odnosu na njih...

Jedno ostaje, bez obzira na na sve, da iskreno ne znam da kažem koja je to tehnički traljava i loše izvedena numera ostala nepoznata samo zbog tog razloga.
Odnosno, more poznatih hitova je u jeftinoj, traljavoj izvedbi, sa falševima, greškama - pa "ostasmo živi", dapače, žalimo (bar neki) za tim vremenima...

Da li je zbog toga Dire Straits, Jackson, Toto, Sting, Adele, ili bilo ko drugi manje dobar ili bi i dalje bio dobar da nije toliko dobar... E sad ga jebi...

Opet se vraćam na ono da "tamo" ne sede samo puki zaljubljenici u skupu opremu i procese stvaranja, već je to način da se postigne dominantan uticaj...Pa sad na koju klasu...To je vreme diktiralo! Što je i sam koren značenja medija, pa i muzike kao dela sadržaja istih...! Nekad je to niži sloj, nekad srednji, retko do nikad viši sloj... To su pokazatelji vremena u kom se svet nalazi...odeee otvor blende...

Ajmo na ovom "mikro-regionalnom" nivou da kažemo i da su pojedini kantautori dobijali finansijsku pomoć država, na razne načine, za "ljubavne" ploče itd...naravno sa određenim, "višim" ciljem, to nije neka velika tajna...nekad zbog interesa politike, a nekad zbog samog kantautora...kad već nema "višeg" cilja...itd...
Ko u kojoj meri, sve se to realno čuje... Držim se zvuka zaista, ne ulazi mi se u neke kafanske retorike...

Dakle, stvarajte rezultate, manite se vrste oruđa...!

Bockie is offline