Quote:
Originally Posted by idvi
...e kad si "napipavao" koji je najbolji daw ..ili tako nekako...br 1 je Cubase.
I sve fore oko ovog onog su ti samo priče...i to priče onih koji nisu nikada isprobali ..recimo SOne PT itd te Cub do sr?i. Ali kad ti za treba onda pitanja i pitanja. To ti je od prilike kao da vozi? auto sa 5 brzina a ti ga gari? samo do 4
(jer ti peta ne treba..misli?) a kad ti zatreba nema? pojma kako se auto pona?a, koliko tro?i, dali je stabilan..itd.
Ovo sam ti ukratko preveo razmi?ljanja svetskih audio znalaca a i moja.

|
Pa nisam napipavao koji je najbolji već koji meni le?i, i shvatio da je to PT. I iskreno ne verujem da ima bilo koji da je br. 1. Međutim znam da je na zapadu PT standardni daw i da se koristi u većini slučajeva. Naravno to ne govori da je on najbolji, verovatno nije ali ta tema koji je najbolji mislim da je neva?na jer kao ?to je već sto puta rečeno u ovoj temi stvar je u tome ?ta kome le?i.
Ja mogu reći da sam pomislio da će većina reći da koriste Reaper jer je stvarno dobar a cena mu je sme?na. Ali sa druge strane to ime i kompanija koja je iza toga mi deluje ko da su neka deca (?to naravno nisu) ali smatram da imaju skroz neprofesionalan pristup tome. Naravno ne govorim da je program lo?, sasvim naprotiv parira svim najboljim. A pritom je veličine 50mb "spakuje?" ga na usb i bukvalno mo?e? da ga nosi? svugde sa sobom.