Pa ja bih voleo da cujem zasto ljudi koriste to sto koriste. Ja cu koristiti sta se meni svidja kako god, ali ovo je forum i nema razloga zasto ne biste mogli da navedete sta koristite. Dakle da pojasnim malo vise ovo sam pitao cisto zato sto se zanimam malo o istoriji muzicke produkcije u Srbiji. Evo ja cu sad navesti sta mi se svidja kod pro toolsa. I/O setting mi je fenomenalan, sve buseve sto si od proslog puta radio ti se sacuvaju a ako hoces na staro samo kliknes default i cepas. Na cubase-u su mi bila malo glupava podesavanja. Prvo moras da napravis buseve pa tek onda da zadajes kanalima. Doduse nisam se dugo zadrzao tako da mozda postoji neki efikasniji nacin. Midi editor je bio kvalitetan ali me je nerviralo to sto nema skracenica za toolove nego moras desni klik pa izaberes. A pro tools sam po sebi ni nema puno toolova nego je sve nekako intuitivnije. Mada opet mozda se ja samo nisam skontao. I jos jedna stvar me je nervirala, to sto u mikseru moram da kliknem na Steinbergovo "e" da bih dobio pristup insertima i sendovima. Pro Tools mi je bio mnogo intuitivniji i brzi.
|