View Single Post
Old 03-02-2015, 11:36 PM   #29
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Koji Mic Neumann

Ja poznajem Violet Amethyst Vintage, to je vrlo dobar mic sa lijepim karakterom! Jan, mixao si vokale snimane s njim

Takodje poznajem dobro i u87 kog volim. Kod njega sve zvuci aj da iskoristim termin 'bezveze' za dosta ljudi na prvu loptu na solo.. (poput ns 10ki) tj tip radio spiker vokala, izrazen srednji spektar, al doobro legne u mixu, bar sto se mene tice. Ono sto mu zamjeram je da se slabije uhvati u kostac u potrazi za 'ultra modernim' in yo face vokalima (tj ne bi mi bio prvi pik) koji zahtijevaju 'siri frekvencijski opseg' al to su trenutni svjetski trendovi...

Posjedujem i Black Bnight, tu se slazem sa Janom. Od Black Knighta ja nisam cuo nista bolje a da je LDC za te pare u toj kategoriji, tacka. Mozda onaj crveni Avantone moze da se nosi, ali mislim da je on ipak skuplji za trecinu ako se ne varam..

Takodje posjedujem i Brauner Phanteru. Odlican Mic! On ima super siroki frekvencijski odziv i u paru sa U87 mislim da ne bi generalno trebalo gledati dalje. Sve ostalo je izivljavanje

Takodje volim Gefele, tj nazalost nemam iskustvo sa vise njih, ali um70 kog inace nazivaju 'poor man u 87' me je dojmio. Slican karakter Neumannu sa malo svilenkastijim visokim, tako da bi on u ekipi sa Braunerom mozda bio jos 'bolja' opcija s obzirom na to da je osjetno jeftiniji od u 87...

Ima tu jos LDC Micova koji mi padaju na pamet ali neki su visestruko skuplji, a neki stariji produkti i teski za naci.

Last edited by Rhino; 03-02-2015 at 11:43 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote