View Single Post
Old 04-01-2015, 01:22 AM   #20
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Re: Enormna Blajsna : Ona i mi

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Dodu?e, ne znam koja je tvoja uloga, vidim da je debelo ima, vidim da si "anga?ovan", a nigde ne pi?e za ?ta, a nisi sam naveo...ili mi je promaklo...kriv sam...a opet ne vidim da si autor pesme...u svakom slučaju sve ?to, kako ja vidim, biva veoma uslovno rečeno "labavo" - nije do tebe!

Kvalitetan mjuz...mo?da "usko stručan" za tr?i?te...
...ali kao da ponudi? "pesto genovese" u Etiopiji gde je tra?en "but pacova" i onda se ?ali? na poslovnu klimu...!

Zvuk je odličan, sve je generalno veoma dobro, zaboga, ovo je odličan rad!

Vuče, brani? se a nisi napadnut!

Promaklo ti je. Sve pi?e ispod videa na yt.

Kada je napad u pitanju - branim odluku benda da uradi neke stvari po sopstvenoj ?elji. Po cenu toga da naprave marketin?ku gre?ku i time dobiju jedno lepo i instruktivno iskustvo koje sledeći put neće ponoviti. Ili ba? namerno hoće. Stalno zaboravljamo da su to neki mladi ljudi koji ?ele da se izraze na neki način koji smatraju ispravnim i kao ?to je Artur već rekao, gore od ?elje.

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Znam da ovo nije upućeno meni, ali po?to se Arthur pozvao na moje tumačenje formalnog plana osećam obavezu da ne?to razjasnim: ja pod formalnim planom pesme podrazumevam raspored delova (Intro, A, B, A... taj rad...), dramaturgiju pesme. I mislim da svako ko je čuo hiljadu pesama, a poneku i snimio i smiksao ima pravo da sudi o smislenosti te dramaturgije.
Sla?em se. Ali ako taj neko ne shvati vrlo jednostavan raspored slovnih oznaka u ovoj pesmi onda je sam sebe diskvalifikovao kao sudiju.

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Petrovićev metod je u?asno po?ten: ako prepozna da bend hoće da napravi ne?to čemu nije dorastao ubediće ga da ipak bude ono ?to jeste, a ne ono ?ta bi hteo da bude. Habić će pak da polomi kičmu i sebi i bendu da bi dokazao celom svetu da ume od tre?nje da napravi vi?nju.

Summa summarum, Petrović je bolji psiholog i pedagog, Habić je bolji svodnik/makro/pimp. Kao ?oov Pigmalion, Habić te zapravo potpuno izobliči poku?avajući da napravi ono ?ta je ON protumačio da TI hoće?. E, mislim da si u ovoj akciji bli?i tom Habićevom konceptu. Pokazao si ?ta ume?, ali bend nije postao ni?ta bolji. Mo?da oni misle da su napredovali, ali zapravo si im učinio medveđu uslugu. To nisu oni, to je tvoja Schauma
Potpuno si u pravu. Ja ulogu producenta - u Srbiji ili Ne?vilu - vidim kao dodatnog člana benda koji popunjava ono ?to u tom trenutku bend nema a ?eli da ima - kao kad basista napusti Metallicu i Bob Rock snimi bas na albumu ili grupa Yes odluči da vi?e ne budu ni King Crimson ni Kansas i Trevor Horn im to omogući. Desmond Child je praktično koautor svega ?to je producirao - verujem da ga Bon Jovi ne bi menjali za nekog ko im ne čini te "medveđe ulsuge". Daniel Lenoa i Brajan Eno sa U2? Ovde je bend doneo odluku ?ta će pisati na dresu koji će nositi dodatni član i to je to. Sve ostalo ja - privatno - do?ivljavam kao tehničko osoblje prisutno na snimanju dok bend sam sebe producira. Pretpostavljam da grupa Toto mo?e tako da funkcioni?e - i deluju kao potpuno osposobljeni za takav poduhvat.

Osetio sam potrebu da pro?irim ovo iznad : i grupa Toto unajmljuje profesionalce kada im je potreban poseban zahvat.

Su?tinski, nismo planirali pedago?ko iskustvo nego arhitektonsko - ali na zadatu temu.

Last edited by VukP; 04-01-2015 at 01:03 PM. Reason: Potpuno nebitno & tako sam u mogućnosti a takođe i Toto
VukP is offline   Reply With Quote