10-09-2014, 04:23 PM
|
|
VIP Member
|
Re: Rifovi u Srbistanu - Blog
odgovori u plavom...
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Samo što uopšte nije isto, ne razumem odakle ti to. Niko više ne?e otvoriti kesu za bend koji je Indie. Nedavno se to desilo grupi Ghost i gomila medija je pisala o tome kao o senzacionalnom doga?aju. Toga jednostavno nema. Nekako mi je teško da verujem da imaš tako naivan stav, bend je dobar pa ?e dobiti ugovor sa izdava?kom ku?om, oni ?e uložiti pare u njega da od njih velike zvezde...
Pa ja bas nikad nisam bio od onih koji kazu bend je dobar, mora da ga potpisu! (sta znaci dobar? za koga dobar?) Bend je onoliko dobar koliko SAM uspe da privuce ljudi na svoje koncerte, onoliko dobar koliko uspe da nabije publike na socijalnim mrezama i onoliko dobar koliko SAM uspe da proda neke muzike!!
TEK ONDA disko kuca stupa na scenu...tek onda !! To sto neko proglasi neki bend "dobrim" ili cool nema nikakve veze sa zivotom !!
Nekako je besmisleno upore?ivati Beograd osamdesetih sa pri?om iz ?lanka o svetskom izdavaštvu. Ali konkretno, obojca znamo o ?emu je sve nekad brinula izdava?ka ku?a i menadžment u ime benda, i o ?emu danas brine kad se radi o imenima koja donose adekvatnu koli?inu novca. Danas, prose?an bend ?esto radi sve od menadžmenta do snimanja svog videa. Šta je tu konkretno isto po tebi? Možda je razloga za to što vidiš stvari na taj na?in to što "rok" (sa razlozima pod znacima navoda) scenu pratiš samo kroz onaj deo postoje?eg pop mainstream-a koji još uvek funkcioniše. A to zapravo i nije rok scena nego neki amalgam dinosaurusa koji još uvek funkcionišu, malog broja izuzetaka koji potvr?uju pravilo i "rok bendova" koji su de fakto po svemu pop osim po nekim stilskim elementima koje koriste u muzici.
Pa bas taj rock (koji nije mainstream tj. ne prodaje se puno - je kompletno DIY varjanta. Svi u kombi, voze, sviraju, prodaju svoje CD i majce i polako grade publiku i cekaju svojih 5 minuta - da ih primeti neko veliki !!
Niko ozbiljniji ne?e pustiti tvoju pesmu, napisati recenziju ili review koncerta osim ako mu se PUNO ne dopadne bend ili ne platiš.
I ovde gresis...ima puno novinara i DJa koji ce da napisu recenziju ili da zavrte pesmu na radiju ako im se STVARNO svidja. Kad ljudi pocnu da zovu telefonom i raspituju se o pesmi...to je dobar znak.
Ja za ni jednu recenziju nikad nisam nista platio.
Drugo su kampanje kad izlazi veliko budzetni album pa se gura na sva vrata ALI dok se bend ne izdigne iz prazine sve je DIY (do it yourself) od snimanja, promocje, organizacije koncerata itd...uvek bilo i ostalo...
Disko kuce ne rizikuju nista na slepo - ako se o bendu ne pric ili pise - nema teorije da ih i pogedaju...
|
|
|
|