View Single Post
Old 08-04-2014, 01:19 AM   #45
frag
Member

Default Re: Reveal Sound SPIRE - najnoviji utisci

Evo jos malo testova...

Na i7-3820 realno nije ni neophodan multi-threading u Spire-u.

Prvo, povecao sam buffer na Audiophile 2496 da bude 1024 sempla. To mi je dovoljno, a kad sviram/snimam neki pipav MIDI samo ukljucim "Constrain Delay Compensation" u C5. Imam i brz hotkey za on/off.

Sto se tice polifonije, u real-time-u je maksimum 8 glasova, sa 4x9 unisonih oscilatora PER INSTANCE. Medjutim, moguce je poterati 4 takva Spire-a bez ikakvih problema, i jos ostane prostora u buffer-u za sve ostalo. 16-voice pad sa 4x9 osc. moze da zatreba u smislu nekog efekta i sl. A ako bas zagusti, uvek je tu FREEZE VSTi. Inace, u ovom slucaju ASIO je bio oko 80%, CPU 15-18%, a temperatura jezgara oko 50C.

Ako je jedan Jupiter-8 imao 8 glasova, ne vidim zasto bi to bio problem na Spire-u.

Neverovatno koliko je C5 jos uvek dobar!!! Kupicu Cubase ako izdam nesto od ovog trance-a, ali iskreno, sad kad bih ga kupio ne bih ga ni instalirao jer mi sve sljaka k'o podmazano. Sa ovim duzim audio buffer-om cak mi ni Chrome, niti bilo koje druge aplikacije ne seckaju VST. Rock solid. Multi-tasking do kraja.

Briljatno odradjeno, zahvalan sam Intel-u, Reveal Sound-u i naravno Steinberg-u

Zasto SPIRE? Iz istog razloga zbog kojeg Access Virus. I jedna i druga kompanija su isporucile masinu sa kompletnim processing-om, tu je kompresor, tu su funkcije na Spire-u poput "Warm", "Soft", "Boost", tu je sjajni EQ. Stvar je u tome da su ti procesori pazljivo osmisljeni i prilagodjeni zvuku sintisajzera. Ako vi sad kacite skupe plugin-ove na jeftin, suv VSTi, postoje veoma male sanse da napravite potpuno nevidjen, originalan zvuk, i veoma velike sanse da ne napravite nista sto zvuci solidno. Da, mozda ako zakacite SSL ili Oxford comp. i ne znam koji UAD, ili outboard od 5000 evra, na Steinberg Model-E, zazvucace kao pravi Moog. A mozda i nece.

Ovo je proverena stvar. Kompresor, svaki FX, i svaki procesor je napravljen specijalno za taj synth. Zato Virus izvlaci ogromnu lepezu farbi, i zato Spire moze da zvuci kao Oxygen 2, kao Kraftwerk, ili kao van Buuren. Zato moze da legne u svakom mix-u ako ga malo "procackate".

Koliko god to bilo sumanuto, slacu mail-ove ljudima koji prodaju banke za Virus sa predlogom da ih rekonstruisu na Spire-u

Sta kaze Reveal Sound?

Quote:
The purpose of our company is to prove that the sound of soft-synths can be amazing.
Realno, kad pogledate sve te producente koji hvale soft synth-ove, primeticete da svaki od njih ipak ima neki Virus, neki Nord ili JP u svom studiju... Reveal Sound su stvarno izmenili percepciju sotverskog synth-a i pomerili granice. Kao sto rekoh, odustao sam od kupovine Virusa upravo zbog Spire-a.

Za kraj, evo jos jednog primera iz stvarnog sveta. Iako mi sad to nije zanimljivo kao pre, uzeo sam da radim onaj trance sa gomilom layer-a i stringova. Stavio sam sve sto mi je potrebno od glavnih elemenata, i ASIO je bio svega 50-60%. Tu je 8-voice pad, nekoliko synth-ova, lead. Ostalo mi je dovoljno prostora za ceo aranzman. Dodao sam i kompleksniju dinamiku, nekoliko sidechain-ova, kompresora, jer bas i nije jednostavno zategnuti mix sa sve "hypersaw" pad-om, i "hypersaw" lead-om.

Napokon, cvrst warm bass i hypersaw na VST-u. U par poteza. U stvari, sa kick-om i basom sam se zezao od sinoc, na kraju je leglo

Naravno, razne stvari tu mogu da se nastimuju kad je u pitanju dinamika.
Attached Files
File Type: mp3 makeitwork.mp3 (327.6 KB, 232 views)

Last edited by frag; 08-04-2014 at 01:26 AM.
frag is offline   Reply With Quote