View Single Post
Old 02-01-2014, 11:40 AM   #6
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: ACC guitar i rezonancije

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ja cu malo da kritikujem, posto znam da me neces pogresno shvatiti,

Meni ovde fali na gitari malo niskih srednjih, taman onaj deo ispod pocetka voc range, bilo bi toplije, a ne bi muljalo mix.
Na trenutke ima vrlo eksplozivnih visokih od glasa, koji se dodatno deformisu zbog FX. Ako je usnimak glasa ok, mozda samo mala korekcija EQ na FX send-u.

Poz!
E, hvala
Nema usnimka glasa. Ovo je snimano đuture u nekoj prostoriji ili (mo?da) studiju, i postoje dva traka u kojima su usnimljeni vokal i acc., ali istovremeno i jednake jačine. A vokal ima toliko 'PT' i 'ČĆ' i 'Sc' da to nije normalno.
Ovo je u neku ruku kompromis, a ja sam probao, kako sam gore naveo, neke (za mene) nove dileje i reverbe i nisam ba? znao sve obraditi a da bude kako treba.
Dilej je namjerno ostavljen jak, a probao sam rep od dileja koji je pod srednjacima, ofarbati produ?enjem o?trijeg reverba.
Jedno je moj naum, a drugo koliko sam ja to znao uraditi.
A gitara je jednostavno takva. Mo?da je snimana sa jednim micom, odn., mo?da su vox mic i acc. mic slani na iste trakove kao stereo L&R, a poslije ih je neko sjedinio.
Kako god, ovo je u neku ruku reprezent onoga ?to sam u mogućnosti uraditi u mojim uslovima i sa mojom tehnikom. A od kada sam pobolj?ao monitoring, ide to na bolje ; bar mislim da ide.
Jo? jednom, hvala puno.
alfom is offline   Reply With Quote