Quote:
Originally Posted by awacs
Mo?da nije bio jedini motiv, ali je bio najevidentniji. Ne mo?emo da se ljutimo na ljude ?to su ga prepoznali. Sa druge strane, direktor privatne firme ima odgovornost samo prema upravnom odboru i vlasnicima, a ne prema Rumskom forumu, rok muzičarima i slu?aocima.
|
na to sam i mislio kad sam rekao da ljudi ne vide ?umu od jednog stabla. Stablo je tu, lako se u njega udariti. Ako ne gleda?. Jedan bend sa jednom pesmom na listi, a niko neće pohvaliti ?to su se tu na?li jo? 9. Da, jer nije jo? 1000. Mante se ljudi, stvarno je nemoguće svetu udovoljiti. Bolje da je ugase, crkli dabogda, bolje da se nikad nije ni napravila.
Quote:
Po meni, te besplatne svirke su čisto zlo. U krajnjoj liniji, ako su svirke bile besplatne, pivo valjda nije bilo besplatno. Nisam posećivao te turneje, ali valjda je bio neki ?ank, i valjda nisu prodavali Lav... Zaključak koji sledi je ? ova muzika ne vredi ni?ta, a pivo... jebiga, zna se koliko vredi pivo.
|
Long shot ipak, čini mi se. Stvarno mi nije ba? nikad palo na pamet. Meni se vi?e čini kao da svima poručuje : doveli smo i platili sve ove muzičare i tehniku prilično pristojno, a evo vam i piva po solidnoj ceni. U?ivajte. Ne zaboravi da u tim krajevima, definitivno ima ljudi koji nisu ni pivo mogli da plate, a ipak su do?li da gledaju koncert i u?ivaju u tome. Stvarno mislim da oni nisu do?iveli taj događaj kao omalova?avanje umetnika.
Quote:
?to se tiče delotvornosti reklame, svako ulaganje u reklamu se računa kao tro?ak, i samim tim ne ulazi u poresku osnovicu. Takođe, sponzorstvo (direktno ulaganje u, recimo, kulturu) dodatno umanjuje poresku osnovicu. U tom smislu, svaka reklama i svako sponzorstvo su delotvorni, po?to reklame odavno ne slu?e samo za reklamiranje proizvoda, nego i za ovo gorepomenuto. Dakle, niko tu nije radio ni?ta protiv ekonomske logike.
|
Nisam siguran da se ova emisija i turneja i koncerti Marilina Mansona, Metallice, pa i Exit 2012 računaju kao ulaganje u kulturu, bar ne u ovoj dr?avi?
A na delotovornost mislim čisto marketi?ki gledano, kao na povećanje svesti o nekom određenom proizvodu. Definitivno ekipa koja je tamo dolazila nije menjala stav o tom pivu, i njegovom ukusu

Kad plati? 150e po sekundi reklame na Pinku ,e to je marketing. Ovo mi samo izgleda kao izgovor nadle?nima.
Quote:
Sve u svemu, sme?na je činjenica da je sve ono ?to si pobrojao zavisilo isključivo od ličnog tripa jednog čoveka. I malo je nerealno očekivati da uredni?tvo pronađe novog sponzora, po?to ni ovog prvog nisu uspeli da nađu, nego je on na?ao njih. Sve u svemu ? op?ta tezga, sujeta i lagodnost na sve strane, a onda se muzičari po Fejsbuku sekiraju ?to im neko kao oduzima pravo na izra?avanje i poma?e turbo folku da postane jo? jači
Pozdrav,
Vasa
|
?iva istina, trip jednog čoveka. I to ba? najomra?enijeg od strane du?ebri?nih rokera. Sad su valjda zadovoljni, nit je vi?e na toj poziciji, nit će biti tih koncerata, nit će biti te emisije. Jedno veliko zlo je nestalo.
Quote:
P.S. Uzgred, ovako dokon pregledao sam www.jelentop10.com ? ni jedne jedine reči o ?uredni?tvu?, ali ima dosta podataka o istoriji Apatinske pivare, Jelen brenda, svačega nečega... a ni ?pica emisije nije ni?ta informativnija. Toliko o te?ini i ozbiljnosti uređivačke politike. A mo?da sam zapravo samo slep i dekoncentrisan...
|
Ne vidim ni to ba? kao neki realan problem. ?ta koga uop?te briga dal je to Sloba, Kepa, Peđa, ili neko treći, ili svi zajedno. To su neki spotovi, probrani sa i bez veze i emitovani na dr?avnoj televiziji. Stvarno ne vidim razlog da se to toliko pljuje. Sloba i dalje radi Diskomer, iako je u penziji. To daje neki veći značaj tim bendovima? ima veći uticaj na njihove karijere, to ?to on i dalje potpisuje tu emisiju?