Quote:
Originally Posted by ugljesa
...na sta treba da se obrati paznja prilikom kupovine mikrofona ? 
|
dakle, ako se uzme u obzir da je vec odabran koji se mikrofon kupuje, i ima se para za spravu, mislim da najvise treba obratiti paznju na
prodavca 
jes da nije neko merilo oni komentari na k/p ali i te ocene dosta znace... ima mnogo slatkorecivih ljudi pa ti se ucini previse dobro da bi bilo istinito. Ja do sad nisam imao problema sa prodavcima (imao sam sa isporukom al ajd) ali moras da procenis ako nije firma koja oglasava da li je covek iskren... ako ti u startu kaze koje su mu mane pa tek onda hvali konja okej... a takodje mozes i da zakljucis ko je koliko koristio mikrofon zavisno od drugih njegovih oglasa... ako vidis da prodaje neku lowend opremu i sve nesto sitno i samo taj mikrofon, znaci da mu je taj mick bio workhorse u studiju i prica "kupljen 2005 bukvalno ko nov radio par sati" pada u vodu... takodje covek treba uvek da se raspita koji je razlog prodaje? i to jos bolje ako ne moze uzivo onda preko telefona, nikako preko poruka, jer inicijalna reakcija je najbitnija tu i ako on krene da nesto tuc muc znaci nije bas sve kako treba... ako iskreno kaze ciljam na nesto bolje, skupljam kes, ne bi ga nikad prodavao ali treba mi za nesto bolje onda znas da to ipak vredi... ipak dobre stvari ne prodaju se tako lako, pa covek se treba zapitati zasto neko prodaje recimo u87 tek tako...zatim treba pitati i da li moze covek da prilozi neke detaljnije slike, ako treba da uslika iz raznih uglova, da stavi akcenat na neku nepravilnost, ako to ispostuje onda okej... a i preko nekih sluzbi sad postoji i provera robe pre preuzimanja, ako kaze nikakav problem slobodno proverite mozes da budes malo mirniji...
a ako se uzima neki high end mikrofon od soma e pa navise, ako je u zemlji, mislim da se vise isplati da se sedne u kola i ode kod coveka, jer ako kupujes neki mikrofon koji kosta kao neki manji auto, sta je nekih 50-100 e puta, ako se ima slobodnog vremena, bolje odes, na licu mesta u njegovom studiju ili radnom okruzenju popricas sa covekom, proveris, cujes kako zvuci kod njega bez preampa kompresije i efekata u lancu, popricas lepo platis i ides... ja bi bar tako uradio...
pozdrav!