Quote:
Originally Posted by awacs
E, sad jo? samo da nađemo tih četiri-pet dobrih pesama i re?ena stvar  Pre toga, naravno, moramo da se dogovorimo ?ta je ?dobra pesma?, ?ta su ?četiri kanala? i ko će da kontroli?e ko je koliko kanala koristio
?alu na stranu, da bi ne?to valjalo mora da postoji interes svih strana u procesu. Koliko vidim, osnovni interes ljudi koji posećuju forume (pa i Rumski) je da dobiju savet za D?. To je dobro, jer saveti i treba da budu za D? ? nije po?teno sebično čuvati ono ?to zna? za sebe.
Ali, ako se radi o produciranju, miksanju, pa i izdavanju nečega, tu nije u igri samo znanje, nego i rad. A rad bi trebalo da ko?ta. Ne mora da ko?ta, naravno, ponekad se desi da se nekome ne?to svidi, pa hoće da radi i d?abe (zbog karme, prijateljstva, po?tovanja, čega god). Uostalom, ima na Rumskom primera da su ljudi sarađivali bez naknade prosto tako ?to su se nekako ukačili 101 (kao ti i Khan, ako se dobro sećam). To je dobro, i neka ostane tako, jer onda svako ima 101 odgovornost prema onom drugom.
Sama činjenica da se niko od vlasnika Rumskog (dakle, ne moderatora, nego onih koji odgovaraju pred zakonom) nije do sada oglasio po tom pitanju pokazuje da RF nema nameru da se bavi izdava?tvom, i ja ih potpuno razumem. Bilo kakvo, makar i virtuelno, ?izdanje? podrazumeva poslovni odnos ? autorska prava, raspodelu slave i bogatstva koji nastanu kao posledice te saradnje... jelda?
Pozdrav,
Vasa
|
Da, ima dosta pitanja. Zato sam i mislio da bi bilo dobro izabrati producentski tim (dobrovoljaca, ako nisu svi izginuli jo? četres prve). Oni bi dali odgovore na sva ta pitanja. Mo?da sam sad napokon uklavirio ?ta je uloga producenta! Producenti poznaju situaciju, znaju ko svira, ko ima pesme, ko bi bio zainteresovan da ustupi četiri mono stema za neki tamo eksperiment... Po?to je ovo forum koji se uglavnom bavi produkcijom, a ne pisanjem pesama i izvođenjem, bilo bi OK da ljudi koji rade produkciju, miks i mastering budu članovi foruma, a autori i izvođači pesama neki koje bi oni na?li, nezavisno od članstva na forumu.
Poku?avam da se setim da li je posle legendarnog "Paket aran?mana" bilo jo? sličnih poku?aja i jedino ?to mi pada na pamet je Popboksov album "Jutro će promeniti sve". Verujem da ima među nama ljudi koji bi bili spremni da naprave ne?to treće.
?to se tiče učestvovanja vlasnika foruma u izdavanju tog eventualnog EP-a, mo?da to i nije potrebno. Ako se ljudi zainteresuju, dogovore i naprave ne?to dobro, koga je briga da li će to biti povodom nekog jubileja i da li će uop?te imati zvanične veze sa forumom. Neko je pokrenuo temu, iz toga bi moglo da se izrodi ne?to drugo, ?to ne mora da ima veze sa naslovom topika.
Naravno, za sada odziv nije ba?
overwhelming. Ako nema zainteresovanih - čiča miča i gotova priča, ali bilo bi lepo ne?to uraditi.
Ja, na?alost, i pored iskrene volje da ulo?im vreme i energiju u tako ne?to, mogu da pomognem samo stručnim pametovanjem, a za konkretan rad bismo morali da nađemo jo? nekoliko takvih kao ?to ste ti i Khan, tj. likova koji su ozbiljno u muzici.