Quote:
Originally Posted by DaBear
Ja nisam imao pojma ko je kad sam cuo na radiju..takodje i gomla klubera koji su prvi put odreagovali na pesmu u nekom klubu...niko ne najavljuje pesme po klubovima..  a?
Samo krene muzika i kluberi odreaguju...u ovom slucaju pozitivno !!
Ja se kladim da 90% klubera nema pojma ko je iza koje pesme by the way...pogotovo sto DJ-i uglavnom miksaju po minut od svake pesme pa je jako zajebano potrefiti sta je sta...
A ta "tona koja izadje svaki dan" iz nekog razloga ne postane klub / radio hit..hh,mmmm..pitam se zasto? 
A sad cu i da ti kazem - nemaju jak hook !!
|
Ta pesma (original) je oficijelno izašla pre 4 meseca (doduše ovaj remix je sad, ali eno preview stoji na soundcloud od jula meseca), a bar isto toliko pre njenog izlaska ju je vrteo svaki mainstream dj, a tek posle da ne pričam (razni Tomorrowland, Ibica i slični festivali) tako da su ljudi (koji prate to, a ne čekaju da nešto počne da se vrti na radiju da bi čuli za pesmu) itekako bili upoznati sa dotičnom. Što se tiče kluba/festivala, taj bigroom i jeste pravljen da izazove takve reakcije i kad pustiš bilo koju pesmu u tom fazonu, na nekom open air festivalu, sa dobrim ozvučenjem, naravno da nastane haos. To govorim kao neko ko je 5-6 godina slušao isključivo to, i u starijem i u ovom novom obliku, a i bio sam na zadnjih pet Exita tako da sam ispratio celu evoluciju te scene i znam kakva reakcija bude kad se nekakav ovakav tip trake pusti. Što se tiče "hooka" (ako sam ja razumeo, to je taj neki "catchy" deo, tipa tog lyricsa, neka me neko ispravi ako grešim), u zadnjih godinu dana jeste izašla TONA takvih traka sa nekim vokal semplovima na dropu npr. Martin Garrix - Animals je isto hit. I još gomila takvih koje izađu na Spinnin Records i odmah odu u Beatport top 10. Upravo zbog takvih generičkih traka sam i prestao da slušam taj fazon, sad uglavnom slušam neki deep/tech.
Mislim, kad imaš ovakva dva imena - Fatboya koji je 20 godina u vrhu svetskog didžejinga i koji je i pre ovoga imao hitova i hitova i Harrisa koji je na vrhuncu popularnosti, pa oni da izdaju trek koji je samo white noise i kick i to bi bio hit.