Quote:
Originally Posted by Treger
Aj da kazemo da je 4770k bolji jedno 30% u najboljem slucaju, al realno u proseku je 20%, ti taj 2600 pod uslovom da je k verzija mozes da nasviras tako da bude isto 20% brz a i brzi,
|
Bez nekih realnih testova, ili nekog benchmarka, ja se ne bih zaletao. Dobro, brzi RAM i slicne sitnice mozda ucine sve to koji % brzim, ali treba to proveriti. Oni (intel) su na novijim CPUovima uglavnom budzili GPU. Neznatno su unapredili sam CPU, ali on i dalje radi na skoro potpuno istim frekvencijama - cak se noviji CPUovi vise greju, pa ih je teze overclock-ovati. Sleteci korak u tehnologiji i DDR4 bi vec trebalo da donesu osetnije promene, jer bi trebalo da je ubrzan i BCLK, videcemo...
Quote:
Originally Posted by Treger
...uzmi dobru plocu asus-gigabayte, z77 chipset(sabertoth,maximus V su sjajne ploce) i rokaj, uzmes ozbiljan kuler i 5ghz je tvoje i pride ti ostane jedno 150 da castis drustvo u kafanu 
|
Ja ne kapiram zasto mu preporucujete te gamerske ploce ? Sta ce njemu 3x PCI-E ? Nepotrebno su nabudzene glupostima koje mu realno - ne trebaju (wifi, Quad SLI)... Zaista nema potrebe to da se kupuje, plus vecina nema ni jedan PCI. Naravno, kada bih imao para da trosim na bahanalije, kupio bih to - nikad se ne zna, mozda opicim neki Battlefield 4 na 4K u pauzi