Quote:
Originally Posted by VladaNS
Sa kakvim vi mašinama radite pa vam windows procesi prave problem? Ja sa win7 64bit/3.2ghz dual core/4gb ram nemam jedan jedini glitch u radu. A radim stalno 88.2/24. Koliko me sećanje služi, dok sam bio na XP, jedina stvar koja je zauzimala cpu bio je indexing service...
|
Da, slazem se da "default" postavke za power saving nisu toliko ubitacne - malo sam preterao u gornjem postu... Nisu bas "audio killer", zato sam i stavio smajlija... U vecini slucajeva, to sve funkcionise besprekorno i sa ukljucenim opcijama - one su tu da stede ali da se sto manje osete u radu - sa tim ciljem su implementirane. Ali nisu svi ljudi isti niti svi racunari. Neko radi sa vrlo malim latencijama, na primer - bitno mu je da lepo radi u real time - ili ima neki "hirovit" audio interfejs. Takodje nema veze sa brzinom na kojoj radi procesor. Prelazak iz jednog u drugo stanje, na nekim CPUovima moze da ima za posledicu zamrzavanje procesora na neki mikrosekund...
Evo jednog prakticnog primera : Creamware Scope Fusion je zbog svog drajvera, bio IZUZETNO osetljiv na ove pojave...
Quote:
Originally Posted by silzg
Jel postoji opcija da se C1E i Speedstep isključi samo u jednim Windowsima, dakle iz Windowsa?
Pitam zato što sam na dual boot-u i u ovim windowsima koji nisu za produkciju su mi bitne power saving prednosti. To mi je jedan od bitnih razloga zbog čega sam i prešao na i7 IB
Da li se isključenjem Speedstep-a isključuje i Turbo?
Hvala. 
|
C1E moze da se iskljuci iz windowsa, ako si uz plocu dobio neki softver - to je najbolje resenje...
SpeedStep ne iskljucuje turbo. Kada je SpeedStep ukljucen, frekvencija varira. Npr, meni je Turbo bio na 3.8, brzina se menjala od 1.5GHz do 3.8, u zavisnosti od opterecenja CPUa. Takodje turbo nece da se upali ako ima parkiranih jezgara iz prostog razloga sto to znaci da CPU nije dovoljno opterecen. Prvo ce isparkirati jezgra, a onda - kad opet predje neku granicu opterecenja, podize i frekvenciju, napon i sve ostalo...
Ponavljam - to je napravljeno tako da krajnji korisnik to nista ne oseca, ali eto... nekad se pojavi potreba da se iskljuci takav power saving.