Quote:
Originally Posted by spdif
evo ja sam postavio temu cisto da zadovoljim svoje interne potrebe 
Imam svoj jasan stav o ovoj temi,ali ga necu otkriti...
znaci po tebi mixdown itb i mixdown na sony oxf-r3 oxford digitalnoj
konzoli od 500000$ zvuci identicno jer su to sve nule i jedinice?? opet mislim bez ikakve konverzije..samo digitalno in/out
|
Zeza te ?to razmi?lja? analogno u digitalnom domenu. Jedino ako neka sprava radi neke stvari analogno a ima digitalne kontrole, tad mo?e da postoji bitna razlika.
Cena digitalne sprave nema toliko paralelu sa time kako ta sprava "zvuči" ili "sabira" koliko sa time kakve "features" ima.
Naravno skup digitalni mikser će imati bolju ad/da konverziju, bolje preampove, ugrađeni EQ će biti mo?da bolji, imaće? bogat routing itd itd. Ali iznutra, dok je u fdigitalnom domenu, nema ?ta da zvuči bolje. Mo?e samo da zvuči lo?ije ako (nekim neverovatnim i te?ko mogućim slučajem) neki programer nije ne?to zajebao u kodiranju.
U tom smislu, cena digitalnog miksera se mo?e odraziti na kvalitet zvuka na primer u live domenu, ili ako snima? ?ive instrumente preko njegovih eventualno boljih preampova naravno da će zvučati bolje nego preko nekih lo?ijih, ali to je to. Kad uđe u digitalni domen, samo sabiranje (a to je ono ?to tebe interesuje) će biti su?tinski istog kvaliteta kao ITB.