Quote:
Originally Posted by Bitch
... Ssssibilantni trag u reverbu je Vladin signature, to je tako pa je tako. Stvar ukusa, nekom se svidi, nekom ne.
|
Lično volim da je zvuk suv kao pustinja Nevade, ali isto tako moram reći da mi je ovaj pristup sa ekstremno otpanjenim reverbom vrlo zanimljiv. Na nekim mestima to ssss u vokalu skoro da preuzima ulogu kre? činele. Treba imati ne?to svoje, a Vlado Georgiev je, kao ?to ka?e?, prepoznatljiv po tom reverbu, tako da ono ?to bi kod nekog drugog (recimo nekog početnika u audio produkciji) bilo protumačeno kao tehnički nedostatak ovde je očigledno ne samo dozvoljeno, već i imperativ.
Quote:
Manji RMS je jednoglasna odluka Vlade i mene, Loudness war je odavno prosao, pogotovo za ovakvu muziku nema smisla da se pumpa.
|
To je nama na?a borba dala.
Quote:
Ako jos neko ima pitanja oko miksa i masteringa, shoot
|
Mene zanima koliko ovde ima MIDI programiranja (i konkretno na čemu), a koliko pravih instrumenata. Kod ranijih snimaka Vlade Georgieva mi je smetalo to ?to je sve zvučalo kao MIDI/karaoke. Moram se ograditi - po?to ne slu?am ovu vrstu muzike taj utisak je vezan za ono ?to čujem na radiju, TV-u, itd. Ali generalno, uvek sam imao taj osećaj. Čak i kad negde u kafiću neko to svira uz "aran?er" izgledalo je kao da je sintisajzer skinuo sve tako dobro da se i ne primećuje velika razlika u odnosu na studijski snimak. Na ovom poslednjem albumu ipak se čini da je sve nekako ?ivlje, pa zato pitam koliko tu ima MIDIja.