View Single Post
Old 29-07-2013, 04:22 PM   #23
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Vlado Georgiev - Daljina

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
... Ssssibilantni trag u reverbu je Vladin signature, to je tako pa je tako. Stvar ukusa, nekom se svidi, nekom ne.
Lično volim da je zvuk suv kao pustinja Nevade, ali isto tako moram reći da mi je ovaj pristup sa ekstremno otpanjenim reverbom vrlo zanimljiv. Na nekim mestima to ssss u vokalu skoro da preuzima ulogu kre? činele. Treba imati ne?to svoje, a Vlado Georgiev je, kao ?to ka?e?, prepoznatljiv po tom reverbu, tako da ono ?to bi kod nekog drugog (recimo nekog početnika u audio produkciji) bilo protumačeno kao tehnički nedostatak ovde je očigledno ne samo dozvoljeno, već i imperativ.

Quote:
Manji RMS je jednoglasna odluka Vlade i mene, Loudness war je odavno prosao, pogotovo za ovakvu muziku nema smisla da se pumpa.
To je nama na?a borba dala.

Quote:
Ako jos neko ima pitanja oko miksa i masteringa, shoot
Mene zanima koliko ovde ima MIDI programiranja (i konkretno na čemu), a koliko pravih instrumenata. Kod ranijih snimaka Vlade Georgieva mi je smetalo to ?to je sve zvučalo kao MIDI/karaoke. Moram se ograditi - po?to ne slu?am ovu vrstu muzike taj utisak je vezan za ono ?to čujem na radiju, TV-u, itd. Ali generalno, uvek sam imao taj osećaj. Čak i kad negde u kafiću neko to svira uz "aran?er" izgledalo je kao da je sintisajzer skinuo sve tako dobro da se i ne primećuje velika razlika u odnosu na studijski snimak. Na ovom poslednjem albumu ipak se čini da je sve nekako ?ivlje, pa zato pitam koliko tu ima MIDIja.