Quote:
Originally Posted by OFF
Kakav je danas globalno odnos kvaliteta plug-ova (mislim na one koji mogu da se nabave na pijaci)? Ima li razloga nesto mixati npr u protoolsu (imam pt9 na hakintoshu) u odnosu na VST ponudu za win....
inace koristim uglavnom UAD, reverbe sa poco i lexicon native, uz jos po nesto (fab, softube, waves, spl....)..
Molim BEZ RASPRAVE PROTOOLS - CUBASE, samo me zanima da li su, npr mcDSP i dalje superiorni, i sta jos ima dobro, a da je dovoljno bolje za protools, da se vredi iscimati i podseti se Maudio i LE dana 
|
Nikad nije bilo razloga da se mixa u Pro toolsu, osim ako ne radis film (fakin industri i njeni standardi) itd...
Po cemu su mcDSP superiorni?
Nemoj misliti da sam trol sad, bas naprotiv, ali sam skroz drugih ubedjenja od tebe (sudeci po postu koji postavljas gde ProoTools stavljas na pedestal kao najbolji..)
Mislim da je ProTools "bitan", "dobar" itd zato sto ga je industrija prihvatila i prigrlila i napravila "standard" od svega toga... Pitanje je zasto je industrija to uradila? Mozemo o tome pricati ako ne ispizdis sad zbog ovog sto pisem...
Kad se sve rasprave oko ovog i onog, sta je bolje tamo nego vamo zavrse (o cemu se ovde vise pisalo nego na svim forumima sveta), ostane samo pitanje izbora, jer TVRDIM da niko nece cuti razliku u mixu koji se uradi u bilo kom softu. U stvari, cuce razliku al nece znati sta je bolje dok ne vidi sta pise...Na kraju ostaje tvoj izbor u kom DAW-u najvise volis da radis.
Licno mi je Logic prvi izbor, al me zivot i OS naterali da radim u Cubase-u koj me nervira ponekad vrlo.. al jbg, rani me lebom i ne mogu mu zameriti, iako je uredno placen Shvabi..
Jeste da je ovaj moj post suvise "wanna be transcedent", ali je i ova prica i vise nego to.
Ova tema je osudjena na propast, zao mi je sto sam prvi