View Single Post
Old 07-07-2013, 09:08 PM   #77
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Apsorpcioni paneli

Sory, malo kasnim .....

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
U kuci imam jedan hodnik+stepeniste i kompletno je prazan a nema bas mjesta da se popuni s necime osim slika. Ugrubo je visina oko 4 metra od vrha stepenica do krova (knauf + kamena vuna iza sto mi se cini da apsorbira barem mali dio niskih frekvencija kao membranski apsorber), a kvadratura oko 10m2. Posto je to goli zid, sve odzvanja i buka je ogromna tak da navecer moras pazit kak otvaras vrata i palis svjetlo. E sad, ja sam mislio napraviti dva apsorbera/sliku dimenzija 1.5x2.5. Sad me muci sto da koristim, vunu ili spuzvu akusticnu (piramidalno) koju nude na ebayu? Mislio sam to ubaciti u nekakav okvir i presvuc nekim platnom.
Vuna ti je jeftinija, samo malo vi?e posla i ne bilo kakva tkanina, nego mikrotkanina .... pa poslije mo?e? presvuči sa bilo kojom tkaninom s uzorkom. Dobit će? ne?to ART.

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
Uglavnom, meni je cilj smanjiti buku prostorije, koja je uglavnom do 10khz ako i toliko (koraci, prekidac, vrata, kvaka). Da li bi to funkcioniralo ovako i da li bih mogao znatno smanjiti odjek?
Ja vjerujem da bi, a mo?e? i jo? koju takvu sliku dodati (recimo jo? dve), pa će biti jo? bolje ..... pa recimo strop sa slikicama. Mo?e? nać neku firmu koja printa velike formate na platna (par kuna vi?e), pa na stropu ima? preko cijeloga stropa sliku ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote