Quote:
Originally Posted by NIelectroy
2700k Sandy Bridge ovo mi se svidja definitivno! 250-300e bih dao za processor.
|
Pa to je to
Uzmi njega,maticnu nesto oko ovoga sa podrskom za CPU - GIGABYTE GA-990XA-UD3 REV.3.0,podrzane su ti sve frekvencije koliko mi se cini,imas up to 32GB,taj GPU je sasvim dovoljan,evo i po ostalim iskustvima i imas pobjednicku kombinaciju.
Uradis dobru optimizaciju,ja bih ti predlozio da mnogo ne opterecujes taj HDD sa particijama,i da vuces sve sa njega,nego stavi sistem i jos sta ti treba najnuznije,a da banke,plugove,vsti prebacis na externi drive.(Mada ovaj moj kopa li kopa po externom,dzaba podesavanja u power setingsima,psionic

)
Dalje,bilo bi prilicno interesantno ovo napraviti
Quote:
Originally Posted by psionic
Ne mogu da te pitam koliko je brzi od i72600K/2700, jer verovatno nisi imao isti (mozda i jesi ?), ali mozda ne bi bilo lose da napravimo neki demo projekat za testiranje ? Drugima bi takodje bilo od koristi...
|
i super sto je psionic ovo predlozio jer znam da ce ga vrlo brzo sprovesti u djelo
Dakle,mislim da ce tebi eventualna kupovina 2700k donijeti vise nego zadovoljavajuce performanse u sistemu kad ga budes stavio na probu sa tim sto radis.Treba samo vidjeti kako u optimizaciji podesiti (tj dali treba??) da kad je HT upaljen sa samim dizanjem sistema,radi podjednako dobro sa svim postavljenim zadacima.Kako u praksi radi vezivanje virtuelnih tridova za zadate operacije,tj da li se moze ravnomjerno raspodijeliti snaga svih 8 motora.
Uz dobar cooler i napajanje,tvrdim da ce ti raditi sve sto mu das,kao od sale !
A evo i poredjenja
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?...0K+%40+3.50GHz