Quote:
Originally Posted by psionic
Po cenu da ovo pretvorimo u jos jedan computer hardware forum  :
1. Koliko dugo imas misa ?
2. Da li je model od 5600dpi (R.A.T. 5 - mada ako je beli onda je 7...) ?
Mogo mi se svidja ideja da na skrolu za palac stavis zoom funkciju za Cubase, ostale dugmice takodje dodelis shortcutovima nekim i tako dalje... Imam Razer Lachesis, ali za moj stil drzanja, mis nije dobar... Nemam dobar grip, pa ne mogu da fragujem lako
3930 ima vise jezgara - 6 (12 threada), to mu je jedini kuriozitet. Sve ostalo su mane - npr cela ta Ivy Bridge serija je imala felericnu (losu, nekvalitetnu) silikonsku pastu ispod samog poklopca procesora (na YT ima kako da se skine ziletom poklopac, pa da se stavi druga pasta, temperatura osetno niza na ovaj nacin) To vazi za sve CPUove ove serije. Naravno to uglavnom brine tech-geekove koji stalno nesto overklokuju i frka im je sto ne moze 4.5 GHz, vec samo na 4.2 GHz...
... a bio je to cool audio forum...

|
Moj mish je RAT 3, bas takav beli. Ne znam koji je dpi, nisam ni gledao, ne igram se na tom PC-u pa mi nije ni bitno toliko. Radi sasvim OK, 30-i-kusur funti, i da se pokvari kupis drugi, ne ocekujem bog-zna-sta od jeftinog misa (kupio ga samo sto je beo, sta ces).
3930k je Sandy Bridge jezgro, nije Ivy koliko znam. Ja nemam nikakvih problema sa celom skalamerijom. Imam onaj (pre)veliki Noctua kuler, sve spakovano u Antec P280 kuciste i sve je prilicno tiho i radi k'o sat (obzirom da je grafika AMD 7950). Mocna masinerija, 6 korova kome treba je super imati. Imam neke trekove prepune DCAM sintova koje jedva idu do 5% CPU-a sa 20 zivih sint traka. Reaper zna da se rasproste na 6 jezgara sasvim lepo.
Gornja primedba da integrisana grafika ne valja iz nekog razlika nema veze. Imam i jednog Mac Minija koji iskljucivo koristi integrisani Intel GPU (Sandy Bridge) i to savrseno radi za DAW. Ne znam kako je na Windowsu (3930K nema integrisani GPU), ali ne verujem da je ista losije. I taj mali integrisani GPU kog mene vozi 2 monitora bez problema (od kojih jedan 30").