Quote:
Originally Posted by fix3r
Ja imam bas tog misa (ne kvari se kod mene) i taj i7 3930 na Intelovoj x79 ploci, 48GB RAM-a, SSD-ove itd.
3930 (ili onaj jos skuplji model) ti treba samo ako *znas* da ti treba. U svakom drugom slucaju je preskup i bacanje para (kao i svaki drugi extreme Intel). Uzmi neki Ivy Bridge i uzivaj. Jedino sto ces dobiti sa 2011 socketom je podrska za 8 shtikova RAM-a, sto ti nije potrebno osim ako ne ganjas ogromne libove semplova pa puta 10.
|
Eto - imas moj "dream computer"
Po cenu da ovo pretvorimo u jos jedan computer hardware forum

:
1. Koliko dugo imas misa ?
2. Da li je model od 5600dpi (R.A.T. 5 - mada ako je beli onda je 7...) ?
Mogo mi se svidja ideja da na skrolu za palac stavis zoom funkciju za Cubase, ostale dugmice takodje dodelis shortcutovima nekim i tako dalje... Imam Razer Lachesis, ali za moj stil drzanja, mis nije dobar... Nema dobar
grip, pa ne mogu da
fragujem lako
3930 ima vise jezgara - 6 (12 threada), to mu je jedini kuriozitet. Sve ostalo su "mane" - npr cela ta Ivy Bridge serija je imala felericnu (losu, nekvalitetnu) silikonsku pastu ispod samog poklopca procesora (na YT ima kako da se skine ziletom poklopac, pa da se stavi druga pasta, temperatura osetno niza na ovaj nacin) To vazi za sve CPUove ove serije. Naravno to uglavnom brine tech-geekove koji stalno nesto overklokuju i frka im je sto ne moze 4.5 GHz, vec samo na 4.2 GHz...
Ne mogu da te pitam koliko je brzi od i72600K/2700, jer verovatno nisi imao isti (mozda i jesi ?), ali mozda ne bi bilo lose da napravimo neki demo projekat za testiranje ? Drugima bi takodje bilo od koristi...
... a bio je to cool audio forum...