OK, EnergyXT je sredjen.
Testirao sam Hypersonic preko Xlutop Chainer-a, i za sad nijedan crash! Moze biti da je u pitanju neka nebuloza sa Window management-om, i sl. Npr. kod nekih ljudi VAZ zahteva "programersku" modifikaciju nacina otvaranja prozora u VST-u (pomenuo sam na drugoj temi), zato sto default setting pravi crash u Cubase-u. Sasavo je, ali barem postoji resenje.
Mental note to myself: ako naidjes na plugin koji puca a ne postoji novija verzija, otvaraj ga preko wrapper-a
JBridge mi za sad nije potreban, uglavnom koristim real-time synth-ove tj. ne koristim cesto sample-ovane instrumente. Najvazniji mi je CPU. 4GB memorije mi je dovoljno za poneki Omnisphere, Nexus, Kontakt, i hrpu VA synth-ova
Naredjam sve sto mi padne na pamet i Cubase5.exe ne prelazi 1,5GB...
Ali kapiram da ako budem pozeleo akusticne bubnjeve, vrhunski klavir i gitare da tu mora Kontakt 5 + JBridge 1.5...
Inace, isprobao sam malo Win8 i zapravo mislim da je odlican, interface je jednostavniji bez ovih Aero igracki s kojim ja sad trosim dragocene resurse

Pretpostavljam da ce ovaj update 8.1 sto je kao neki SP1 biti dosta stabilan i sredjen. Naravno, Win8 najvise dolazi do izrazaja na laptop-u sa touch screen-om.
Inace, da li Cubase 5 audio kanale (hocu reci, sve sto se nalazi u Pool-u) ucitava u RAM? Meni se cini da ne, vec da skoro sve vuce s HDD-a?