Quote:
Originally Posted by Sima Strahota
Fin miks. Nisam referentna osoba u smislu iskustva ali moje misljenje. Bas gitara preslaba za moj ukus i nedovoljno masna. Kontra prejaka(za moj ukus).
Dosta sirov zvuk imas. Sam miks nije sirov. Nivoi su ok, ali zvuk mi je malo retro, ja to ne volim, ali to ne znaci da je nuzno lose ili da ne valja.
|
Ja volim malo retro zvuk, iako pripadam novijim generacijama - rastao sam slusajući gramofonske ploče mojih roditelja, ujaka itd. - uglavnom muziku 60-ih i 70-ih. E sada, pitanje je koliko je moguće dočarati taj zvuk vst-ovima i da li uopšte ima potrebe za time...?! Takođe volim i tvrđi zvuk, blizak nekoj matal produkciji. Opet, kao akademski muzičar jako cjenim i izvođačku dinamiku koja se često ne poštuje u današnjoj produkciji.
Po meni, slušajući ovo sada, ritam gitare su previše tihe, a kontra jeste malo prejaka i za moj ukus. Malo sam požurio juče da okačim miks a da ga ne poslušam iz određene vramenske distance - odmornih ušiju i na različitim sistemima.
Mada, može i ovako što se gitara tiče, ali mi je u tom slučaju prajaka solo gitara na kraju, možda malo jači treba da budu back vokali (i nisam ih isjekao i stavio u sve refrene, mislio sam da može i ovako - pjesma ima neku gradaciju u formalnom smislu)...
Što se bas gitare tiče, uvijek radije dajem prednost kick-u, pa malo stanjim bas. Nemam ni monitoring koji je referentan u niskom području, pa sam malo oprezniji u tom djelu spektra?!
Hvala na komentaru! Pozdrav!