Ja sam u Pan?evu, ako bude? bio ode negde obavezno se javi, nego trebalo bi da ti se odradi to da ?uje? kod sebe.
Aj posla?u ti jo? neke detalje na PM...
@Granata
Tako sam mislio nekada, nebitna je ta frekventna kriva, ako se navikne? na svoje slu?anje onda to ne igra ulogu, ali istina je tako daleko od toga.
Reverberacija je tu pa je tu, potiranje faza u mestu slu?anja tako?e, ne mo?e se na to uticati skoro pa nimalo, eventualno pomeranje po sobi, ali to je jako ?esto neuspe?no.
To se re?ava akusti?kim tretmanom, ali za njega obi?no nema para ili nema uslova jer se radi u dnevnim sobama i prostorima koji nisu ba? studio u pravom smislu re?i.
Tada se EQ-om sredi frekventni odziv u mestu slu?anja i razlike su nemerljive.
Ja sam bio u prostoriji koja je imala samo dva zuba, na 51hz i 128hz, nijedan stoje?i talas.
Iz te prostorije sam pre?ao u ovu u kojoj sam sada, preselili smo se, a ovde je akustika ravna katastrofi. Nisam znao ?ta ?u, 46hz imam vi?ka 18db, onda mo?e? zamisliti ?ta je to.
Silom prilika uzmem Fab Filter, Signal Generator i ispravim celu sobu ru?no, na uho.
To je bila revolucija. Nakon toga sam sve to odradio automatski uz pomo? mernog mikrofona, razlike su bile veoma male.
Najbitnija stavka koju ja nisam ispravljao je od 500hz pa sve do 4khz, tu sam imao stra?nih problema.
Tu su reverbi, vokali, sve bitno je u tom opsegu.
Deluje glupavo, ali to mora da se oseti na licu mesta, druga?ije ne mo?e da se prenese utisak...
Da ne bude zabune, to nije zamena za akusti?ki tretman, ali ukoliko se nema uslova za pravi, tako?e kao i dodatno usavr?avanje frekvetnog odziva u tretiranim prostorijama, ovo je must have.