Quote:
Originally Posted by BlasterMaster
pa ja ne razumem kako mi muzicari (neki od nas) to ne shvatamo  to i jeste monopol...
mozda malo generalizujem ali u tom "mejnstrimu" nema tu ljubavi, nema tu daj da podrzimo nekog eto zato sto je simpa, retko ima hajpovanja samo na osnovu dobrog sviranja ili u slucaju adel dobrog pevanja...sto rekose u onom dokumentarcu (sada vec politicki) "...matematicki je nemoguce da se cak revolucija digne sama od sebe...i sve revolucije u svetu su verujte bile podstaknute necijim parama i necijim interesom"... tako i u muzickom svetu... koliko god neko bio betoven ili bieber, dok nema te industrije kojoj je u interesu da si svuda, nema nista od megalomanskog uspeha... i retko ko na kraju "otkupi" svoj ugovor sa djavolom i krene sam svoju imperiju pa na kraju i on postane "djavo" u tom muzickom svetu...iliti "mogul"... a to je just the tip of the iceberg... pa toliko talenata odose u zaborav samo zato sto nisu odgovarali ili nisu uspeli da se izbore sa popularnoscu i mukom koju ona nosi...
|
@ TV Virus & MasterBlaster -
Nije monopol ! Lose ste to postavili.
Neko mora da primeti artistu / grupu / pevaca prvo ! A kako ce da ga primeti? Pa oni treba nekim kvalitetom da skrenu paznju na sebe...
Kod malog Beibera - bio je Youtube..ali dzabe to SVE DOK ga nije snimio neki mali, neiskusni manager, koji je video da tu ima nesto.
Obijao je prag kod njih kuci dok nisu prihvatili da ga zastupa (jer je jos bio mali, skola, itd itd..)
Pa ni tad nije islo lako - svi labeli su ga odjebali !!
Opet su nastavili promocije,youtube itd...i nahvataili nekog poznatog da se malo zalozi (Usher)
Kod nas nemozes da uzmes nista za primer - prvo, jer nasa publika nije kao na zapadu. Nema pare a nema ni mentalitet da kupuje (alo?) muziku, postere, majce itd itd.. nismo takvo trziste i tacka !
Drugo - kod nas jos uvek nema takvih talenata, da ja znam...
A i da ima nekih mega mega bendova i pevaca...opet NEKO treba da ima vere u njih i ulozi svoju kintu i vreme da bi to pogurao. Nista nema za dzabe...ni brzo!
Monopol nema veze sa ovim.
Ako je neko dovoljno sam izgurao i skrenuo paznju na sebe, postoji jedna granica koji "smrtnik" i njegov manager / investitor nemogu da predju da bi se oglasili na sve strane po svetu - tad na scenu stupa disko kuca.
ALI - tako je u svim biznisima - izdavanje knjige / snimanje i distribucija filmova / fashion / itd....SVI oni dobijaju posle tantijeme kad neko preuzme na sebe taj rizik (da ulozi, promovise i distribuira)