Quote:
koliko drajvera vidi DAW (cubase) na ulazu? pogledaj pa javi - toliko ulaza mozes da snimis odjednom preko kartice
|
DAW vidi 4 ulaza:
1 = line1 + mic1
2 = line2 + mic2
3 = line3
4 = line4
Dakle, krajnji ishod su 4 snimljene odvojene trake (a meni treba bar 6 traka).
Quote:
Sto mora da ima i mikser ?
|
Jedan od razloga zasto sam uzeo Omegu je to sto se prakticno ponasa kao mixer i ja je tako i koristim, radi bez kompjutera, mogu da podesim volume svakog ulaza direktno na kartici i imam monitoring iz nje koji ne dodice kompjuter. Kompjuter tu ima najprostiju ulogu "snimaca". Zbog toga razmiljsam o USB mixeru, dace mi vecu nezavisnost od kompjutera, vise ulaza, vise podesavanja pre samog snimanja i na kraju vise izlaza (odnosno ulaza u DAW) preko USB-a. Pravim elektronsku muziku pomocu gruvi boxova, ritam masina, sintova itd. i sve to snimam live od pocetka do kraja, nema seckanja semplova, kopiranja sekvenci, pravljenja i menjanja aranzmana na kompu. Zbog toga bi mi mnogo znacilo da imam sto vise odvojenih kanala na DAW-u, jer bi mi to mnogo olaksalo kasnije prepravljanje balansa izmedju traka, stereo slike, pojedinacnih efekata na svakom instrumentu, kompresiju i mastering.