Thread: saturacija
View Single Post
Old 06-03-2013, 01:08 PM   #4
igormink
Member

Default Re: saturacija

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post

Ipak, da je neki producent iz ?ezdesetih imao najejftiniju M Audio karticu, ?ovek bi umro od sre?e kakav kvalitet bi ?uo na njoj u pore?enju sa onom opremom.
Danas se na to gleda iz nekog sasvim drugog ugla...

Naravno, mo?da ja nisam u pravu, ali neka neko postavi snimak koji zvu?i kao da slu?am Phil Spector-a, poje??u sve ovo i posuti se pepelom...
Sve stoji osim ovoga! Geoff Emerick (dakle ne mi ovdje na forumu) kad je dobio novu TG konzolu u Abbey Roadu (na kojoj je snimljen Abbey Road) izjavio je da ne mo?e ni blizu dobiti taj otvoreni zvuk (pogotovo bubnja) koji mu je davala stara lampa?ka Redd konzoloa. Dakle on je imao A/B usporedbu. ?ini mi se da bi bio jo? nekoliko nijansi nezadovoljniji sa M-Audio karticom - pustimo ergonomiju i mogu?nosti na stranu, dakle ako pri?amo samo o zvuku.

Phil Spector - uf -pitanje koliko je ba? njegov zvuk primjer najboljeg zvuka iz 60ih, ali meni ipak jedan od najdra?ih. Ljepota njegovog zvuka naravno nije ni pribli?no samo u lampama i magnetofonima, nego u live izvedbama, jako puno ljudi u maloj sobi koji su k tome bili redom vrhunski glazbenici.

A ovo digitalno/analogno - (da se sad ?uje tko zna) kako to da kad slu?am ne?to s trake i prebacim to isto (88.2 Khz, 32 bita Focusrtite kartica) u digitaliju, izgubi se jako puno zvuka u midlima, zna?i poprili?no se degradira zvuk. To nije toliko o?ito dok ne radi? A/B usporedbu. Dakle isto poja?alo, isti monitori, ali traka/komppjuter. Tako da ipak konverteri moraju igrati ulogu jer razlike na lo?ije ima i to puno!

Last edited by igormink; 06-03-2013 at 01:15 PM.
igormink is offline   Reply With Quote