View Single Post
Old 05-03-2013, 06:37 AM   #23
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Zeljko Joksimovic uradio Pop - House (al' zamalo!!)

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Kasno Marko na Kosovo sti?e ali prosto su me DaBearovi postovi povukli da napi?em ne?to:

Pre toga, drago mi je ?to nemam pojma who the fuck is BorisTrivan ali mislim da je krajnje vreme da ti neki internet botovi dobiju ono ?to zaslu?uju u?ivo po Jay & Silent Bob principu.

E sad, natrag na temu:

Kapiram ?ta tebi smeta DaBear, ali mi nije jasno da li stvarno ne vidi? da ?eljka apsolutno ne zanima sveCka karijera osim kao jo? jedna priča kad izadje na TV? Čovek je car, za 20 godina imaće isti rejting kao Bata Kovač i Laza Ristovski zajedno, dakle jo? malo pa ko Brega. Ali isto tako, car je na lokalnom prostoru zvanom Balkan... gde va?e sasvim druga pravila u muzici.

Mo?da si previ?e dugo u Londonu, ali evo da ti podelim moje vidjenje srpskog muzičkog sveta: ako nisi pevač jedva da se ubraja? u muzičare u očima prosečnog muzičkog konzumenta. Takav je navikao da kad čuje ?eljka čuje Lane Moje i to je to. Da li će iza toga da piči David Guetta, Rammstein ili Chick Corea, ne da nije va?no nego imam dilemu da li slu?aju pesmu kad prestane pevanje pa se opet uključe kad čuju glas. Slično kao ?to se na Happy televiziji pričaju vicevi dok ide solo/tema/for?pil pa se "vrate u pesmu".

U takvom okru?enju ?eljko pliva savr?eno čitav svoj opus - od Tela Vretena, preko Drske ?ene Plave, pa sve do Ledja o Ledja i Pogre?nog Broja - čovek je pro?arao apsolutno sve ?anrove koje je mogao a da pritom nije promenio ni 1% svog vokalnog performansa.

?to nas vraća na su?tinu priče - ?tagod da ?eljko snimi - to je vrhunska pesma. Ne zato ?to je vrhunska, već ?to je ?eljkova. Ono ?to ne valja u takvim uslovima jeste ?to ?eljko ne mo?e nikada da postane ono ?to realno mo?e.

A samim tim, svi ljudi koji se ovde bave muzikom imaju dve opcije:
1) da gledaju i uče kako velikani sa na?eg tr?i?ta rade i totalno zaborave svet kao scenu
2) da rade muziku za strano tr?i?te i da totalno zaborave Balkan

S obzirom na na?e finansije pitanje je koliko je opcija 2) realna. A s obzirom kako se čvrsto dr?e na balkanskoj sceni, sumnjam da bi čak i svetski poznat izvodjač uradio i?ta vredno rejtinga koji ima u ostatku sveta...
Sve si super objasnio i to sve stoji.

Samo bi dodao da nisam ni pomisljao / predlagao da se baci na "svetsku" karijeru - jer NEMA TEORIJE (van par Balkanskih zemalja) da uradi nesto preko.
Meni samo smeta kad neko oce da oponasa neka "svetska" kretanja u muzici i koristi ih u svojim produkcijama a nije uradio kako treba,,,
Kad mogu Rusi, Rumuni pa i Turci..sto nemozemo mi?
DaBear is offline