View Single Post
Old 01-03-2013, 05:28 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji sub uzeti (do 400 E) ?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post

Mnogo monitora guraš u sobu, nekako mi se ;ini da se malo više opterećuješ tim nekim benchmark imenima, jesi li sređivao akustiku na bilo koji način?
Trenutno u sobi imam samo DIY apsorcione panele na zidovima iza i sa strane, ali cu ovih dana da napravim ozbiljniju pricu... Kakav crni benchmark? ESI, Fostex, Samson, KRK koje razmatram za sub ? Kakvi su to benchmarci :S Samo kad god sam bilo gde slusao 2.1 sistem, nije mi prijalo da miksam sa sub-om... Zato mi i pada na pamet da umesto ESI sub-a uzmem ESI osmice... Slozices se, ja nisam jedini kome miksanje na sub-u ne prija, jednostavno mi ne prija i to je to.

Pre par dana smo slusali moje kutije kod clana Brace u studiju, cija je soba, po meni vise nego odlicna, jedna od najboljih u kojima sam usao, i naravno da ima velike razlike izmedju PMC-a u mojoj sobi i vecoj akusticki tretiranoj prostoriji. Ali barem ja tamo i dalje na njima nisam cuo to "dno" na koje sam navikao da cujem iz bass reflex kutija koje sam do sada slusao, s druge strane na ovim kutijama jasnije cujem tonove, cak i u mojoj sobi, sto nije samo moj stav.

Razmatram i varijantu koju si predlozio sub sa PMC i 8020, ali tu se javlja problem sto ne verujem da ce crossover frekvencija koja je sweetspot za jedne biti sweetspot i za druge kutije.

Takodje i dalje me brine sto ce signal prolaziti kroz taj sub pa dolaziti do kutija.

Last edited by Jan; 01-03-2013 at 05:30 PM.
Jan is offline   Reply With Quote