View Single Post
Old 01-03-2013, 05:14 PM   #90
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Slika je objasnila !!!

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Oni imaju veze bar sto se mene tice jer su to ljudi koji su mi neki reper.
Jedno je uzimati nečije rezultate kao reper, a drugo je poistovećivati kvalitet nečijih rezultata sa kvalitetom njegove opreme. Ovo drugo je, po mom mi?ljenju, presek većine forumskih postova (ne samo na Rumskom) koji se tiču snimanja i miksa. I besmisleno je (po mom mi?ljenju).

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Zar nije poenta da mi kao inzenjeri i ljubitelji muzike i dobrog zvuka uradimo SVE da se necija muzika sto bolje dozivi? Stvarno ne mogu da verujem sta citam u ovom topicu...
Naravno da je tako. Treba da uradimo sve ?to umemo na onome ?to imamo. Jer je onaj miks koji postoji uvek bolji od onog "koji bismo napravili kad bismo imali..."

Su?tina miksa je u balansu instrumenata, ni?ta vi?e od toga. SVE studijske sprave slu?e samo tome, bile one realne ili virtualne. I sve se svodi na glasnije/ti?e, tamnije/svetlije, bli?e/dalje i levo/desno. To va?i za svaki instrument (element) u odnosu na sve ostale, i va?no je da "rade zajedno", a ne da svaki pojedinačno "zvuči dobro". To je ceo put do "dobrog", "odličnog" ili "fenomenalnog" miksa, bio on ITB ili OTB. I nema nikakve veze da li miks "zvuči skupo" ili ne - "skupoća miksa" je stvar ličnog kompleksa, a ne estetskog zahteva pesme.

Pozdrav,

Vasa