View Single Post
Old 25-02-2013, 08:15 PM   #50
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Slika je objasnila !!!

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ja ga tumačim kao podsmevanje inženjerima koji se lože na "skup zvuk". Šta god to značilo, alo išta znači. Ali se makar manje sekiram nego ti.
Slažem se i sa tom interpretacijom, samo ja nisam nasekiran, ne znam otkud ti to.

Kada je reč o 1500 Eura, ne bih baš napravio raspodelu kao MUzzY, nije da je to dovoljno para za sve, ali evo sa ovim iskustvom sada bih uzeo osrednji kompjuter za 500 Eura sa sve 24 inch monitorom, Quad Core i 8 GB RAM-a, dovoljno je.
Uz to uzeo bih za 150 Eura Scarlet 2i2, ili za 200 Eura neki Saffire 14 ili nešto tog tipa, ta dva preampa u toj karti će završiti posao i više nego dovoljno, uz to bih uzeo Reaper za 50 Eura i Komplete 8 za 100 koji je sada na popustu, eventualno Logic za 200 Eura, mikrofon bi bio AT2035 od 120 Eura, ili AT2020 za 90 Eura, što je isto samo bez LoPass i -10db switch.
Dakle to je za sada 1020 Eura u ovoj skupljoj varijanti ili 890 Eura u jeftinijoj, što znači ostaje mi oko 500 ili Eura za monitore, to bi svakako bili ESI osmice, koje takođe rade super, verujem da je cena 320 Eura, što znači ostalo bi mi oko 180 Eura za pluginove.
Kupio bih par Tone Boosters pluginova za nekih 100 Eura, eventualno još poneki Plug & Mix za isto toliko, možda još koji paket jeftinih pluginova eto tek da se nađe nešto što nema u Logic 9 ili Reaper 4.
Za početak bi korigovao sobu sa Apulsoft EQ koji košta 30 Eura, a ako bih uštedeo malo više uzeo bih Behringer DEQ2496 i to bi bila moja konfiguracija za 1500 Eura.

Navedena oprema uopšte ne mora da bude ova, ali za ovaj novac može da se bira danas šta će da se kupi, iako se bira samo ime, sve je na nekom istom nivou kad je reč o kvalitetu.
A rezultati?! Hajde da napravimo test jednog miksa, ja ću da radim u Reaper-u sa Cockos pluginovima, a naspram toga radićemo sa UAD-om pa da vidimo koliko jedan ovakav setup lošije stoji od nekog deset puta skupljeg.
Daleko bilo da je moj stav da ne treba kupovati kvalitetnu opremu, samo da treba malo stati na loptu i dobro razmisliti šta se zaista dobija za te velike novce...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 25-02-2013 at 08:26 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote