View Single Post
Old 06-02-2013, 10:26 PM   #32
Gillette
Member

Default Re: molim preporuku - aktivni monitori

Quote:
Originally Posted by kloky View Post
Već sam odmah vidio neke gre?ke prilikom snimanja i miksanja koje nisam mogao uopće primjetiti na hifi zvučnicima koje također mislim koristiti paraleleno, kao i jedne manje PC zvučnike za kontrolu mixa.
da ne otvaram novu temu, ali meni ne?to oko monitora generalno nije jasno:

razumem da monitori postoje kako bi onaj ko pravi neku muziku imao predstavu kako će to da zvuči na nekim drugim medijima, da treba da budu ravni isl..Ali ?ta to praktično znači?

Ja preko DAW-a napravim kompoziciju, dodam malo basa, malo srednjih, visokih i to tako snimim i na mojim monitorima to zvuči ok. ALI - čemu onda slu?e bass i mid i treble potenciometri na nekim monitorima? Ako već treba da budu ravni.

Odavno merkam neke monitore, ali ne bih da gomilam i neke druge zvučnike pored ili slu?am paralelno, kako ovaj čovek ispred pomenu.

Kupio bih samo par zvučnika i to je to.

Hoću da pogledam neki film, youtube, i neku muziku da slu?am isl - hoću li onda pogre?iti ako uzmem neke ravne monitore koje nemaju te kontrole za pode?avanja basova i ostalog?

Opet, malo mi je glupo da kupim neke monitore bez ijednog dugmeta (ili ako su im negde pozadi) da ih svaki put pomeram i čačkam, ako hoću da dodam malo basa dok gledam neki DVD, a posle, kada hoću da snimam, opet da okreće i obrćem, pa da smanjim sve na "0" kako bi bili ravni.

Ili ja sve to pogre?no kapiram..?
Gillette is offline   Reply With Quote