Quote:
Originally Posted by silicon science
Znachi, izrazi kao "vintage synth", analogija itd su, po tebi, budalasti termini  
|
Da, baš tako. Ali za mene su budalasti i termini "hardver", "softver" i "digitalija". Kao i "cev" i "tranzistor". Mnogo mi je važnije
ŠTA neki instrument svira nego da li je sam instrument "vintage" ili recent, a pogotovo da li je analogni, digitalni ili virtuelni. To verovatno ima veze sa mojom požutelom krštenicom, a i sa činjenicom da ljudi nisu isti.
Konkretno (mada off topic): Kakve veze ima da li je MS20 Mini "isti" kao MS20 ili da li je Arthuria MiniMoog VST "isti" kao original? Odsviraj bas iz Boogie on Reggae Woman na Arthuriji, pa ako ga odsviraš kao Stevie W. da vidiš kako će odjednom Arthuria da bude ista ko Moog.
Pozdrav,
Vasa
P.S. (edit)
Quote:
Originally Posted by silicon science
EDIT: ocekujem od vas da, kad se otvori prva sledeca tema u rubrici za dizajn studija, da ti Vaso prvi das savet kako treba imati u vidu te novce koji se ulazu, dal ce se ikad vratiti (a u pitanju su velike pare). Budi dosledan sebi pa uradi tako, opraces obraz koji si ukaljao detinjastim i licemernim razmisljanjem
|

Pa ja stalno i pričam baš to: "nemoj da praviš vocal booth", "bolje kupi sluške nego da 'sređuješ sobu'". Isto kao i "nemoj da kupuješ SSL Channel Strip" i slično...
Dobar deo onoga što pišem na Forumu se svodi na: "nauči da iskoristiš ono što već imaš" i UVEK pokušavam da ubedim ljude da ne bacaju novac na "must have sprave", pošto u mom rečniku ta sintagma ne postoji. Bre Silikone, ti ko da si me pomešao sa nekim?

Jedina stvar koja je u muzici "must have" je muzička ideja, sve drugo su jalova opravdanja za lenjost.