View Single Post
Old 07-01-2013, 07:42 PM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: stabilnost daw-a te rad sa njima

Aj da probamo ovako, davaću ocene od 1 do 5 za svaki DAW pa vidi ako ti šta pomaže ova tabela...

Virtual Instruments:
PT 2
CB 5
SO 4

Midi Editing:
PT 5
CB 4
SO 4

Audio Editing:
PT 5
CB 3
SO 4

Mixing:
PT 5
CB 2
SO 1

Ovo je naravno moj lični doživljaj, mogu ti obrazložiti da ti bude jasnije...

Virtual Instruments:
Pro Tools je ovde katastrofalno loš, naročito sa Native Instruments Kontakt, ostali instrumenti rade relativno dobro, ali Kontakt je ubica PT.

Midi Editing:
Pro Tools od verzije 8 je izuzetno lagan, logičan, brz i sposoban kad je midi u pitanju.
Smart Tool je nešto najbolje za midi editing, a u PT radi izuzetno precizno i bez ikakvih lagova i zastajkivanja u traženju određenih tačaka mišem pa ciljanja istim, sve je jako precizno i lako za rad.
Cubase standardno dobar, ali desni click je deo prošlog veka i za mene je problem što i dalje nemaju drugu opciju osim keyboard shortcut-a da se ovo prevaziđe.

Audio Editing:
Ista priča kao i sa midi editing-om, vrlo jednostavno i brzo, smart tool takođe jedna od najboljih stvari u PT.

Mixing:
Najjača strana PT, a najslabija Cubase za moj pojam.
Boje, kontrasti, preglednost, unificiranost sličica, ikona, teksta i jednostavnost u samo dva prozora Edit i Mix, izuzetne routing opcije kao i lakoća i jednostavnost upravljanja pluginovima u samom Mix Window čini Pro Tools najboljim za ovaj posao.

Kao što vidiš nema najboljeg rešenja, sve zavisi od tvog načina rada, pa moraš da izabereš minimum jednu platformu, a najbolje dve.
Ja sam napravio Reaper i Pro Tools kao dobar alat za rad, prvi za virtualne instrumente, a drugi za mix, za sada je to za mene dobitna kombinacija, videćemo da li će Pro Tools 11 doneti nadmoć u radu sa virtualnim instrumentima, u tom slučaju to će biti moj izbor.

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 07-01-2013 at 07:51 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote