View Single Post
Old 22-11-2012, 12:02 PM   #20
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Krajnji zakljucak - na istim postavkama knobova i nisu bas slicni rezultati, na "dostelovanim" vrednostima zvuce dosta slicno, ali ipak razlicito.
Pa to ti ka?em. Uostalom, ?ta te briga ?ta pi?e na Inputu? To vi?e ima veze sa tim kako je ko kalibrisao 0 VU u kom softveru (Waves ka?e da im je referenca -18dBFS za 0 VU) nego sa razlikom u "karakteru". Sve je to "otprilike tu negde".

Sam 1176 Blackface je valjda imao tri revizije u doba kad je originalno proizvođen, LA-2A je isto valjda imao par revizija, plus stanje lampi u pojedinačnim primercma, nakupi se tu dosta razlika koje su dovoljne da čak i u slučaju "originalnog hardvera" mo?e da se priča vi?e o generalnom utisku nego o tome da XY aparat zvuči ba?-tako-i-tako.

Sinoć me je mrzelo da pi?em na?iroko, ali sam zapravo hteo da ka?em da sve te razne emulacije treba posmatrati kao različite primerke (ili bar različite "revizije") navedenih aparata. Valjda sam sad bio malo jasniji

Pozdrav,

Vasa

P.S. @MUzzY: Stillwell je prilično po?ten u opisu pluginova - ne tvrde da su to emulacije nego ka?u da su pluginovi inspirisani analognim uzorima.

Last edited by awacs; 22-11-2012 at 12:14 PM.
awacs is offline   Reply With Quote