Thread: Kucni studio
View Single Post
Old 10-11-2012, 03:56 PM   #66
quake2
Banned

Default Re: Kucni studio

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Imam Earthworks M30 i Behringer ECM8000 vec godinama. Oba mikrofona su mi kompenzovana u granicama boljim od +/-0.1dB od 20Hz-20kHz i uspesno sa njima mogu da merim i odziv zvucnika (za sta realno jedino i treba tolika linearnost). Vise verujem Earthworksu ali to ne znaci da me je ECM ikada "prevario".
Ma tebi su Boggy izgleda "uvalili" neki SE Behringer....valjda je bila godisnjica piratisanja tudjih proizvoda pa se malo uozbiljili...neka,drago mi je,cuvaj taj redak primerak.

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Snimanje bubnja nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa akustickim merenjima osim sto se u oba slucaja koriste (nekakvi) mikrofoni.
Vidis kada hoces da zakomplikujes pricu,posle ni ti sam nisi u stanju da je pratis.....Ti si napisao:

Razlike u osetljivosti odziva dva mikrofona su takodje irelevantne, posto se u sobi ne meri apsolutni SPL odnosno buka ili nivo zvuka, nego samo impulsni odziv, pa se od njega generisu ostale analize.

....a ja ti na to odgovorio:

To sto si napisao bi bilo slicno necijoj izjavi da je sasvim svejedno koji ce se mikrofoni koristiti kao room majkovi pri snimanju bubnja.

Pozzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote