Quote:
Originally Posted by DaBear
Mi smo jos uvek zemlja van Evropskih i svetskih zakona...a i svest naseg prosecnog gradjanina jos uvek nije na dovoljno visokom nivou za neku postenu trgovinu.
Ljudi u Srbiji varaju ljude dok ih gledaju u ochi...a zamislite sta bi bilo kad krene prodaja "robe" preko PayPala i eBay...
(cast izuzetcima, kojih je jos uvek jako jako malo..)
|
Pa sad... i Bosna je van evropskih i svetskih zakona, pa je ipak u PayPal sistemu, i to
dvosmernom (ili grešim). A to mu dođe manje-više isti narod kao sa ove strane Drine, podjednako sklon kreativnom tumačenju poslovne etike. I kad mi neko kaže da politika PayPala nema veze sa opštom politikom ja se kiselo nasmejem.
Ne volim da generalizujem stvari, pa ni one koje se tiču etičnosti naroda kao takvih, ne bih se ni uključivao u ovu temu da me nisi povukao za jezik. A istina je da me je zajebalo mnogo više "mojih" nego "tuđih", a "moji" su svi od Vardara do Triglava. A nije da me ni "tuđi" nisu ponekad zajebali, samo sam sa "mojima" više sarađivao.
Nemam ništa protiv da neko od moderatora obriše ovaj post ako misli da prelazim granicu pristojnosti, ali ponele me emocije. Već duže vreme imam rezervisanih par stotina evrokupona za plaćanje nekolicine programa koje onako "karmički" želim da podržim makar simbolično.
Lakše bi mi bilo da nabavim deset grama heroina (koji NIKAD nisam trošio) nego Reaper, Redline Reverb i par Stillwell pluginova (koje prilično često trošim). Sve to zato što neko tamo sumnja u moje poštenje.
Malo je to qrac od ovce - neko "odande" me
tera da budem nepošten šatro da ne bi dozvolio nepoštenima da budu nepošteni. U tom smislu
nisu ništa bolji od ovih naših koji me svaki put naprave magarcem kad nešto platim na vreme (makar i morao da se "stisnem"), a onda oproste dugove svima koji nisu platili na vreme jer se nisu "stiskali".
Rekoh, ponele me emocije...
Pozdrav,
Vasa